Az alábbi recept Stahl Gyorsan valami finomat! című könyvéből Hajni makarónijának módosítása. Több ponton eltér ugyanis az eredetitől és ez nem azért van, mert az eredeti recepttel gond volt:
- Nem makaróniból, hanem durum tollhegy tésztából készült.
- Az alakbarát program miatt a tejszín mellőzve lett... :(
- Talán a fenti miatti bánat okán, került bele gomba.
- Nem Hajnit, hanem Andrist csókolta homlokon a múzsa, amikor a hozzávalókat kiötölte... :)
Hozzávalók 4 személy részére:
50 deka durum tollhegy tészta
8 duci gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
4 evőkanál olivaolaj
1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
20 deka light tejszínes krémsajt
só, bors, bazsalikom
A mártáshoz finomra vágjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olivaolajon kevergetve megfonnyasztjuk őket, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és utána belekeverjük a lágy krémsajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, majd takarék lángon összefőzzük az egészet. Amíg a mártás összefő, addig kifőzzük a tészát. Végül tésztára a mártást rádobjuk, összekeverjük.
2 megjegyzés:
Öööö ... fincsi lehet, kipróbálom, de mihez kezdjek a gombával?
Jó szemed van, elnézést a sajtóhibáért. :)A megpucolt, felszeletelt gombát a fokhagyma megfonnyasztását követően tesszük a serpenyőbe és megpároljuk. Utána mehet bele a parikonzerv.
Megjegyzés küldése