2007-03-26

Gesztenye parfé másképpen

Képet ugyan mellékeltem ehhez a poszthoz, de nem saját készítés. Nem merem ugyanis mostanság elkészíteni... :) Kóstoltam már régebben, isteni finom, és éppen ezért lehetetlen, hogy elkészítsem, mert biztosan tetemes mennyiséget befalnék belőle, nem kifejezetten alakbarát módon... :D



Hozzávalók a masszához:

2 csomag gesztenyemassza (2 x 50 dkg)
1 Rama margarin (25 dkg)
2 cs. vanilin cukor
5 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál rum


A fenti hozzávalókat jó habosra keverjük. Elméletileg egy jól kenhető, nem folyó masszát kell kapnunk. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, a krém 3/4 részét belesimítjuk. Töltelékként szórhatunk bele


  • előzőleg rumba áztatott aszalt gyümölcsöt, durvára tört mandulát, diót, mogyorót vagy

  • darált vagy durvára tört édes kekszből, darabokra tördelt csokoládéból rum és meggylekvár segítségével kevert masszát

de a fenti töltelékek példálózó jellegűek, a variációs lehetőségek végtelenek.


A töltelék tetejére rásimítjuk a maradék masszát, és fagyasztóban keményre hűtjük. Ha már kopog, kiborítjuk a formából és mind megesszük! :) Ha valami csoda folytán maradna, fagyasztóban tároljuk. Egyébként nagyon sokáig eltartható, így kiváló vendégváró, mert ráérős periódusokban csak elkészítjük, amikor vendég jön, csak előkapjuk és befaljuk (no nem a vendég elől, hanem a vendéggel együtt... :))


(Ezt a nyalánkságot Edinától tanultam.)