Képet ugyan mellékeltem ehhez a poszthoz, de nem saját készítés. Nem merem ugyanis mostanság elkészíteni... :) Kóstoltam már régebben, isteni finom, és éppen ezért lehetetlen, hogy elkészítsem, mert biztosan tetemes mennyiséget befalnék belőle, nem kifejezetten alakbarát módon... :D
Hozzávalók a masszához:
2 csomag gesztenyemassza (2 x 50 dkg)
1 Rama margarin (25 dkg)
2 cs. vanilin cukor
5 dkg porcukor
2 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál rum
A fenti hozzávalókat jó habosra keverjük. Elméletileg egy jól kenhető, nem folyó masszát kell kapnunk. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk, a krém 3/4 részét belesimítjuk. Töltelékként szórhatunk bele
- előzőleg rumba áztatott aszalt gyümölcsöt, durvára tört mandulát, diót, mogyorót vagy
- darált vagy durvára tört édes kekszből, darabokra tördelt csokoládéból rum és meggylekvár segítségével kevert masszát
de a fenti töltelékek példálózó jellegűek, a variációs lehetőségek végtelenek.
A töltelék tetejére rásimítjuk a maradék masszát, és fagyasztóban keményre hűtjük. Ha már kopog, kiborítjuk a formából és mind megesszük! :) Ha valami csoda folytán maradna, fagyasztóban tároljuk. Egyébként nagyon sokáig eltartható, így kiváló vendégváró, mert ráérős periódusokban csak elkészítjük, amikor vendég jön, csak előkapjuk és befaljuk (no nem a vendég elől, hanem a vendéggel együtt... :))
(Ezt a nyalánkságot Edinától tanultam.)
2 megjegyzés:
Ez isteni lehet :-)))
Biztos fincsi,de van egy kerdesem.
A gesztenyemassza nem 2x25 dkg?
Koszi/Zozo
Megjegyzés küldése