2007-03-09

Tzatziki

Ritkán készítek tzatzikit, pedig minden egyes alkalommal rá kell jönnöm, hogy mennyire finom és egészséges. Sajnos a mi joghurtunk, nem olyan sűrű, mint a görögöké, ezért is jobb a joghurtot tejfölre cserélni, de felesben is elkészíthető. Aki viszont nem szeretne megbékélni a csere eredményeként létrejött kalóriagyarapodással, annak ajánlom a következő tippet. Tiszta gézen keresztül jó fél órán át ki kell csöpögtetni a joghurtot, így sűrű és krémes masszát kapunk. A veszteség így azonban jelentős, tehát dupla mennyiséget kell a joghurtra rászámolni.

Tzatziki

Hozzávalók:

1 kígyóuborka
5 gerezd fokhagyma
2 nagy pohár tejföl
só, bors

Elkészítés: A kígyóuborkát meghámozom, lereszelem, lesózom. Míg ácsorog és levet enged, a tejfölt összekeverem az áttört fokhagymával, borssal. Az uborkát kinyomkodom és a tejfölbe rakom, alaposan összekeverem. Behűtve nagyon finom, húsokhoz köretnek, de akár még salátára tartalmasabb öntetként is.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia!
az almas pited kapcsan tevedtem ide, es mit ne mondjak, nagyon tetszik a blogod!
ehhez is csak javasolni tudok: probald ki egyszer hogy egy teaskanalnyi olivolajat keversz a joghurtba! Ugy lesz selymesen lagy es autentikus! en sokaig kerestem a titkat, mig egy gorog receptet nem talaltam.
Tovabbi minden jot!