2007-03-02

Gasztrojáték II. forduló - Bűnfészek

Ma a virtuális gasztrojáték II. forulójára virradt a nap. Több ötlet volt a tarsolyban pl. banán és csokihabbal töltött képviselőfánk, amelynek alján amaretto-val részegített körtedarabkák csücsülnek, de az az elkészítés időigényessége miatt kiesett a versenyből. Az utolsó pillanatban sikerült egy receptet a netről levadászni, pontosabban csak az alapját, tekintve, hogy jelentős metamorfózison esett aztán keresztül.
Kíváncsi vagyok, a képből rájönnétek-e, hogy mi van töltve és főleg mivel... ;) Megoldás kicsit lejjebb! :)

BŰNFÉSZEK

Hozzávalók:

3 nagyobbacska alma

25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj
2 csomag vaníliás cukor (a vanília őrleménnyel készített)
2 tojás sárgája
1 érett banán
20 dkg jó minőségű étcsokoládé

Elkészítés:
A banánt botmixerrel pépesítem. A túrót a cukrokkal, a citromhéjjal, a fahéjjal, a tojások sárgájával alaposan elkeverem, majd hozzáadom a banánpépet és homogén masszává keverem. Közben az egész almák magházát az erre specializált eszközzel kiemelem, a csupasz almákat vékonyan meghámozom, majd cikkcakkosan félbevágom. Egy nagyobbacska tepsit kivajazok, beleültetem a fél almákat, megtöltöm a túrós-banános masszával. Mehet a sütőbe 180 °C-on, cirka 20-30 percre (a cél, hogy az alma jó puhára megsüljön, a túró pedig szépen megszilárduljon). Miközben az almák süldögélnek, vízgőz fölött megolvasztom az étcsokoládét és elkészítem a csokilapocskákat a dekorációhoz (sütőpapírra csorgatom a kívánt nagyságban, majd körbevágom és mehet a fagyasztóba gondolkozni :) ). A megsült almákra rácsorgatom vékonyan a csokit és kész is. Hűtve, hidegen a legfinomabb. Aki szereti, dobálhat a masszába mazsolát is.
(Ötlet a módosításhoz: banánkrémmel töltve is finom lehet.)

2 megjegyzés:

Zsu írta...

Gratula! Nagyon jól néz ki ez a töltött alma. Felekrült a kipróbálandó receptek listájára :)

kismacs írta...

Köszönöm szépen, jólesik! A töltelékek tárházának pedig csak a képzelet szab határt! ;)