Spagetti mozzarellával és sült paradicsommal
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg spagetti
2 zacskó mini Szarvasi mozzarella golyóbis
háromnegyed tálca szárított, pácolt, szeletelt sonka (Herz vagy Bolero)
5 dkg parmezán (egész parmezán híján én előre reszeltet használtam... =:-) Már hallom is a felhördüléseket! :))
A sült paradicsomhoz:
7 közepes gerezd fokhagyma
4 nagyobb paradicsom
1 doboz konzerv hámozott paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet
1 ek. cukor
só, bors, morzsolt kakukkfű
Elkészítés: A sütőt előmelegítem 200°C-ra, előkészítek egy kisebb tepsit. A paradicsomokat a csumájuk körül meglékelem, a csumájukat kiemelem, a paradicsomokat közepes kockákra vágom. A fokhagymagerezdeket megpucolom, kis lapokra aprítom. A felaprított zöldségeket a tepsibe szóróm, meglötyögtetem az olívaolajjal, a balzsamecettel, megszórom a cukorral, sóval, borssal, kakukkfűvel, összekeverem, elegyengetem a tepsiben. Mehet a sütőbe 20 percre, időnként átforgatom, hogy egyenletesen süljön. Míg a sütőből megindul az illatáradat, felteszem a spagettinek való vizet főni. A 20. perc tájékán a süldögélő zöldségek mellé zuttyantom a felapritott konzerv paradicsomot a levével együtt, valamint a cafatokra tépkedett szárított sonka felét. Össszeforgatom, újabb 20-25 percig sütöm, míg jól össze nem rotyog és a paradicsom is megpuhul. Közben a tészta 'al dente'-re főtt, leszűröm, lecsepegtetem.
Tálaláskor a kifőtt tésztára ráhalmozom a szószt, annyi lével, hogy jó szaftos legyen. A tetejére sonkacafatokat tépkedek, parmezánnal meghintem, félbevágott mozzarellagolyókkal bolondítom.
(A receptet Stahl Judit Végre otthon című kötete ihlette, abban eszközöltem módosításokat.)
Update 1: Dobozkába rendezve vittem ebédre, így melegítéskor a mozzarellagolyók gusztán ráolvadtak a tésztára... mmmm... nekem nagyon ízlett! Egyáltalán nem lett "száraz", jó szaftos lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése