2007-03-27

Hajni makarónija light

Az alábbi recept Stahl Gyorsan valami finomat! című könyvéből Hajni makarónijának módosítása. Több ponton eltér ugyanis az eredetitől és ez nem azért van, mert az eredeti recepttel gond volt:


  1. Nem makaróniból, hanem durum tollhegy tésztából készült.

  2. Az alakbarát program miatt a tejszín mellőzve lett... :(

  3. Talán a fenti miatti bánat okán, került bele gomba.

  4. Nem Hajnit, hanem Andrist csókolta homlokon a múzsa, amikor a hozzávalókat kiötölte... :)


Hozzávalók 4 személy részére:


50 deka durum tollhegy tészta
8 duci gerezd fokhagyma
20 dkg gomba
4 evőkanál olivaolaj
1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
20 deka light tejszínes krémsajt
só, bors, bazsalikom


A mártáshoz finomra vágjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olivaolajon kevergetve megfonnyasztjuk őket, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és utána belekeverjük a lágy krémsajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, majd takarék lángon összefőzzük az egészet. Amíg a mártás összefő, addig kifőzzük a tészát. Végül tésztára a mártást rádobjuk, összekeverjük.

2 megjegyzés:

Vida írta...

Öööö ... fincsi lehet, kipróbálom, de mihez kezdjek a gombával?

macs írta...

Jó szemed van, elnézést a sajtóhibáért. :)A megpucolt, felszeletelt gombát a fokhagyma megfonnyasztását követően tesszük a serpenyőbe és megpároljuk. Utána mehet bele a parikonzerv.