Almás pite
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
2 kg alma
(opcionálisan fél kg magozott meggybefőtt vagy mirelit meggy)
fahéj
2 csomag vaníliás cukor
A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipő egy kicsivel kisebb (ez lesz a teteje majd). Szerintem ugyanis sokkal finomabb, ha alul van a több tészta, rajta a dús töltelék, majd a tetején leheletvékony tésztaréteg következik. Amíg pihen, az almák magházát kiemelem, meghámozom, sajtreszelőn lereszelem. Egy közepes méretű (frissítés: kb. 20x30 cm-es), magasabb falú tepsit kivajazok, morzsával körbeszórok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A nagyobb bucit veszem elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Leheletvékonyan megszórom zsemlemorzsával, majd jöhet bele az előzőleg kinyomkodott reszelt alma. Szépen elteregetem az alján (ha az almás-meggyes változat mellett döntöttem, a meggyel ugyanígy járok el), megszórom a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután következik a második tésztabuci, ezt is hasonlóméretűre nyújtom, a félkész süti tetejére hengergetem. Praktikus ehhez a művelethez a sodrófát igénybe venni, azaz arra tekerni a tésztát és úgy segíteni rá a tepsire. Villával megszurkálom, felvert tojássárgával megkenegetem és mehet is kb. 40 percre a sütőbe. Akkor jó, amikor a teteje halványdrapp színárnyalatot ölt és megszilárdult (tűpróba!). Ha kihűlt, szeletelhető.
(Aki cukrozott tetővel kedveli, az ne kenje meg a tetejét sütés előtt tojással, hanem miután kihűlt, szórja meg vaníliás porcukorral.)
246 megjegyzés:
1 – 200 / 246 Újabbak› Legújabbak»köszönöm , régóta keresek igazi almás pite receptet, a család mindenáron ilyet akar enni, valamelyik nap ki fogom próbálni.
:)) Nagyon örülök, hogy sikerült hasznosat írnom! Ez tényleg olyan békebeli almás, mindenki csodálkozik, hogy milyen omlós a tésztája! Kulisszatitok még szerintem: a felső tészta legyen vékonyabb és ne spóroljunk az almával! :) Sok sikert, remélem sikerül örömöt szerezned a családodnak!
ne haragudj, kicsit még kétbalkezes vagyok, szeretném megkérdezni, hogy az az egyszem tojássárgája kell-e csak a tésztába, vagy az a kenéshez kell és a tésztába egyáltalán nem?
nem akadékoskodok, dehogy, csak még nem vagyok elég gyakorlott meg minden. 18 éves vagyok, nemrég kezdtem sütögetni:)
Igazad van, hogy nem vagyok egyértelmű. :)) A tésztába kell az egy tojássárgája, a kenéshez egy másik tojás kell, de van hogy a fehérjével kenegetem csak meg (ami a tésztából kimarad), akkor teszem ezt, amikor porcukrozom is a tetejét. Sok sikert!! :)
Köszönöm:))
Amúgy a noémi vagyok, csak nagyon nem akarta elküldeni a kommentet csak úgy ha Névtelenre állítottam:)
Megcsináltam, nagyon finom lett:) Pont olyan, amilyennek elképzeltem:)
Köszönöm még1x:)
Jaj de jó! Nagyon örülök, hogy Neked is bevált a recept! :))
Én is megsütöttem, isteni finom, ízlett a családnak. Már régóta szerettem volna egy igazi, finom, omlós almás pitét sütni. Köszi Neked! Ajánlani fogom másoknak is!
Koszonom a receptet.Bevalt.Az igazsag az,hogy en angliaban elek,ugyhogy nemely hozzavalo eltero volt,de ennek ellenere isteni lett.Nagyon izlett az angol barataimnak is.Ja,es meg hozza kell tennem,hogy meg sosem sutottem almas pitet,megis olyan lett,amilyennek szeretem.Megegyszer,koszonom. Istvan
Nagyon örülök, hogy rátaláltam a receptre! Isteni finom lett. Köszönet a Nagyinak!
köszi a receptet, nagyon finom lett. én almát, meggyet, és az aljára kevés darált diót is tettem bele, úgy kellett finoman elhesegetnem a kollégákat, akik kezet akartak csókolni kostolás után :-)
Kedves Hozzászólók! Nagyon örülök, hogy bevált nektek a recept! Süssétek sokat szeretteitek, barátaitok örömére! :)
bár én az almát némi kis banánnal dúsítottam az eredmény fantasztikus lett! a tészta olyan finom omló amilyet még sosem sikerült készítenem. ezer köszönet a receptért! azt hiszem még egy tepsivel kell sütnöm!!!!
Ez tényleg nagyon finom lett.Én az almát megpároltam és vajat is kavartam a megpárolt almába.Szerintem igy finomabb.A tészta kiváló!Köszönöm a receptet.
Kedves Kismacs!
Az almás pitét elkészítettem, egyszerűen isteni!
Köszönjük szépen! (a férjem nevében is :-)
Üdv: Gabi
Szia!
Ez volt életem sütése, mindenki szerint nagyon finom lett, úgyhogy köszönöm a receptet :)
Lili
A mondat első fele helyesen:
ez volt életem első sütése...
:D
Minden idők eddigi legsikeresebb blogbejegyzése, amit írtam, az almás pite receptje. Úgy örülök, hogy Nektek is sikerült és szeretitek a receptet! (A Nagyinak is elmondom. :) )
Szia,
azt kerdeznem SOS (ma este sutnem), hogy ez a kozepes meretu tepsi azt jelenti, hogy _nem_ a szokasos tepsi meretrol van szo, ami kb. 35*35 cm, hanem mondjuk egy 20*30-asrol?
Koszi.
B.
Szia, csak most láttam, hogy írtál, remélem még nem késtem el a válasszal. Igen, 20x30-as kb.
Én ma sütöttem meg az almás pitét, és csatlakozom az előttem szólókhoz: köszönet a receptért, pont olyan, ahogy szeretem! :)
Most sütöm az almás pitét a te recepted szerint. Postolhatom (természetesen ide mutató linkel?
http://linborikonyha.blogol.hu
linkkel...bocsi
Természetesen! Sőt, megtisztelő!! :)
Elkészült és tényleg nagyon finom! köszönöm
Kis családom éppen most kebelezi elégedetten a pitét, köszönet érte!!!
szia!
kiprobáltam a receptet nagyon fini lett, csak a tepsi mérete nincs feltüntetve de egy kis lissztel potoltam még és így a gáz tepsiben ki fért. amugy fini:)
Szia!
Azért választottam a receptedet,mert nem volt itthon élesztőm.Elsőre megtetszett,nem is kerestem másikat.Mindenki repetázott belőle ,az utolsó morzsáig elfogyott.Puszi a nagyinak és neked is ,amiért megosztottad velünk!Ezután is ezt fogom sütni!
Ancsa
Szia!
Kezdő háziasszonyként sütöttem életem első és legfinomabb almás pitéjét.Levettem a családomat,páromat és a kedvenc anyóskámat is a lábáról:)
Nagyon finom volt:)Köszönöm a receptet!:)
Nagyon köszi!!! Végre megtaláltam az igazi almáspite recepjééééééét! :)))))
Szia!
Megsütöttem a pitét, és sikerült :)
Annyit változtattam a recepten, hogy a savanykás alma miatt nem tettem a tésztába citromot. Legközelebb is ezzel a recepttel fogom készíteni, de szerintem elfér bele a több alma is.
Szuper a recept!
Életem első almása született meg belőle és isteni lett.
Köszönöm!
Andi
Én most találtam erre a receptre.
Azt szeretném tudni, hogy amikor azt írod, hogy a második tésztalapot ráhelyezed a "félkész" sütire, akkor ez azt jelenti, hogy
ami a tepsiben van még folytatásra vár vagy azt jelenti, hogy ami a tepsiben van már megsült és úgy folytatod tovább.
Nagyon jó a recept! Valamit azért - tisztelettel - javasolnék:
Egy csipet só!
Kismacs! Köszönöm. Finom lett, bár az elején nagyon nagy lángon sütöttem és meg is ijedtem, hogy elég az alja. De nem :)
Szia! Nagyon szépen köszönöm én is hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet! Ma megsütöttem így ahogy itt olvastam és nagyon finom lett! Ha nem bánod, jövök máskor is! Üdvözlettel: Sziszi
www.finometkek.freeblog.hu
Sziasztok! Sok almás pite receptem van, de most ezt fogom megsütni. Mindjárt kezdem, az alma már meg van pucolva, rögtön nyomatom a gépbe reszelni. Ha kész, írok megint. Ja, és két tepsivel kell sütnöm, mert az egytepsis variációnak általában kihűlni sincs ideje. Na pá, majd a végén írok. (Polipölő)
Na itt vagyok ismét, már sül a második tepsivel. Nasizok a kisült tepsiből, vagyis egyelőre csak a szélét, amit körbevágtam. Eddig nagyon fincsi. 35 perc alatt sült meg (légkeveréses sütő). Nyam-nyam, nagyon fincsi. Ajánlom mindenkinek. Köszi a receptet. Pussz. (Polipölő)
Isteni ez a süti. Egy nap alatt az utolsó morzsa is elfogyott!
Annamari
hello!
Ez a recept nagyon bevalt. Annyit modositottam, hogy egy pici sot tettem a tesztaba. Foleg azert mert olyan margarint tudtam csak venni (nemet), ami nem olyan sos, mint a rama. Ezen kivul a tesztat megkentem baracklekvarral vekonyan es diot szortam ra, aztan tettem ra az almat, ezt meg azert mert az almanak nem sok ize volt. Az almara is tobb cukor kerult.
Eddig anyukam fele almas pitet sutottem, ami nem mas, mint a horvath ilona szakacskonyv beigli tesztaja (elesztos, tobb liszttel). Ez sokkal jobban izlik!
Szia!
Ebben a pillanatban lett kész a süti!A szélek mind elfogytak,így én a "javát" ettem,melegen.Nem bírtam vele várni,így valószínű,hogy éjszaka nem tudok majd jól aludni,de megérte.Isteni lett!Sok mindent csináltam már,de pitét nem.Volt alma,így nekiálltam;a kislányom csinálta a javát.Köszönöm a receptet,remélem találok még ilyen egyszerű-nagyszerű receptet az oldalon!Ja és én is tettem sót a sütibe,mert én úgy tanultam,hogy csipet só mindenbe kell.Talán legközelebb több cukrot teszek rá,mert az alma nem volt eléggé édes.Mégegyszer köszi!Ildi
Szia!
Nagyon jó az oldalad! Az almás pite receptedre bukkantam rá először (éljen a gugli), megtetszett, és megcsináltam. Mindenki azt írta, hogy hűdefinom, gondoltam, megtaláltam a tutit...és igggennnn!!! Nem vagyok kezdő sütögetős :), de ilyen finom almás pitét még nem csináltam! Másnapra lett igazán omlós, puha...2 kiló almát tettem bele úgy saccra, mert mérlegem nincs, a lisztet is kanalanként mértem ugyanezen okokból, de isteni lett! Jelentem, anyu receptje ezúttal lecserélve! :)
Szia!Én is csak azt szeretném mondani,hogy KÖSZI!!:-)már többször megcsináltam ezt a recit és mindig sikerem volt.Ma kerestem és nem találtam,hogy hova irtam...aggódtam,hogy megvan-e!!mostmár elmentettelek a kedvencek közé:-)szép napot:-)Zsuzsanna
Sziasztok
Mosz ébredtem fel vasárnapi álmomból, és almáspitét kivánok
még sohasem sütöttem és ezt a receptet próbálom ki, sok szépet és jót irtatok...Hajrá..Ha kész még jelentkezem.....Garabonc
Ez tényleg klasszikus recept, én is hasonlóan cinálom évek óta. Egy kis segítség a tésztához:
mindig hideg alapanyagokkal, gyorsan dolgozzunk. Az így készített tésztát hűtőben pihentessük fél-egy órán át. (El lehet tenni néhány napra is)
A töltelék lehet cseresznye, meggy, alma, vagy egyéb hasonló karakterű gyümi.
SZIA!
NAGYON JÓ A RECEPTED!
SZUPER KÖNNYŰ,OMLÓS A TÉSZTÁJA.
KÖSZI,HOGY MEGOSZTOTTAD:)
FÉL ÓRA ALATT ELFOGYOTT,A HÉTEN MÉG 1*ER SÜTHETEK.....
ÜDV: CSILLA
Kedves Kismacs
csodálatos az almáspitéd.
El is határoztam, hogy végigfőzöm-sütöm az összes receptedet
Szia,
Nagy hibát követtem el, ha felolvasztottam a vajat? :) Szép napot, Hella
Szia Kismacs!
Isteni a pitéd most már másodszor sütjük!
Köszi a receptet!
I&G
szia én ma próbáltam ki a sütid receptjét.remélem jó lesz
Isten áldja a nagymamát! Ezt az ízt keresem már évek óta, ez az igazi ALMÁS PITE, csupa nagybetűvel! (És még csak el sem lehet rontani...)
Minden kedves hozzászólót üdvözlök! Nagyon örülök, hogy ennyire népszerű ez a recept és hogy mindenkinek bevált! Egy-két kérdésre még nem tudtam válaszolni,ezt most pótlom (elnézést a késlekedésért, remélem még nem késtem el a válasszal):
@ Hella: én még olvasztott vajjal nem próbáltam, de szerintem úgy nem áll össze a tészta. A hideg, de mégis puha vaj alatt azt értem, hogy annyira puha, hogy könnyen lehessen vele dolgozni, gyúrni. Remélem sikerült Neked is a pite!!
@ Ildi, és még sokan mások: egyetértek a csipet sóval, köszönöm a hozzászólást! :)
@ Névtelen: mindkét lapot a tepsibe kell tenni, egyik lapot sem kell elősütni vagy ilyesmi. Alja és teteje, középen a töltelékkel egyszerre megy a sütőbe!
@ Katy: a több alma csak még jobb lehet benne, köszi a hozzászólást!
@ Effa: köszi a tippet, ez a baracklekváros-diós megoldás igazán jól hangzik!
@ Névtelen: a tésztát én nem szoktam pihentetni, úgy mondanám: nem muszáj. :) Viszont tényleg jól bírja a hűtő-létet, ha csak másnap van időnk sütni.
Köszönöm a sok kedves hozzászólást. Nagyinak is tolmácsolom. Hogy fog örülni neki! :)
Drága kismacs!
Ez a recept tényleg fantasztikus. Ettem már sokféle almás pitét, de sütni még sosem sütöttem. Tegnap kipróbáltam...hatalmas siker volt, pedig a párom nem nagyon sütis. Elraktam direkt egy keveset mára, mert többen irták, hogy másnapra még finomabb. Valóban igy van. Szenzációs a recepted.
Nagyon köszönöm.
Nagyon örülök, hogy Neked is bevált a recept! :)
Ez a süti fenomenálisan jó.Régóta kerestem egy ilyen igazi receptet.És nem csak a sütemény tökéletes de bennem felébresztette azokat a csodás emlékeket amikor még a nagymamámmal együtt sütögettünk.Köszönet érte.
Családom és albérlőim nevében köszi a receptet!:)
Szia!
Egy kérdés: miért nem nő meg tésztám a sütőben? Esélyes hogy valamit kihagytam? :S
Egy tipp: A kivajazás helyett a sütőpapír sem rossz megoldás :)
Apró észrevétel: Megpróbáltam cipővel is, de azért cipóval jobban sikerült :) /bocsánat, az ízetlen tréfáért :)/
Nagyon jó a bologod és nagyon köszi a jobbnál jobb recepteket!
Üdv: kinga
Kedves Hozzászólók!
Örülök, hogy bevált Nektek a recept, jó sütést! :) Köszönöm a kommenteket! Hamarosan írok egy frissítést a recepthez a hozzászólásaitok nyomán!
Kedves Kinga!
:)))
Javítom majd a "cipőt" is... :)
A tésztának nem kell megnőnie, hiszen ez pite, nem kalács, hogy megkeljen. Olyasmit kell elérned, mint amit a képen látsz (méretre). Remélem Neked is sikerült a sütés.
Sütőpapírral még nem próbáltam, bár ha belegondolok (mivel ez egy jól gyurmázható, könnyen kezelhető tészta) működhet tényleg, csak akkor bele kell nyomkodni a tésztát a tepsibe és rá a papírra, mert ugye a papír az nem veszi fel a tepsi formáját önszántából. :)
Első almáspitém a recepted szerint készült a párpm kedvéért, mert én nem vagyok oda érte, de ez??!!! Wow! Imádom! :)
Köszi
Bevallom, én nem vagyok oda az almás pitéért(talán még nem ettem igazán jót), de kaptam almát,gondoltam sütök,hátha...
Receptkereséssel kezdtem, de tovább nem keresek. "Csorog a nyálam" a hozzászólások olvasása közben.
Remélem, sikerülni fog.
Feltétlenül írj majd kérlek, hogy Neked hogy sikerült! Remélem megváltoztatja az almás pitéről alkotott képedet! ;)
10 perce lett kész a pite és nagyon hm-hm.....
Még meleg, így csak a szélét kóstolgatom, de nem nagyon tudom abbahagyni a nassolást. Nagyon fincsi a tésztája és milyen gyorsan össze lehet gyúrni. Én kicsit elvacakoltam az időt az almával (aprószemű volt), de megérte.
Kösz a receptet!
Nagy sikert aratok vele mindíg!Kipróbáltam almával,meggyel és csersznyével is nagyon finom!!!
Köszi!
Csatlakozom a hálálkodók sorába, nagyon finom lett. Én extra adag almát tettem bele, igazi almagyilkos sütemény.
Miután mindenki megkóstolta, csoportos fetrengést mutattunk be, ugyanis nem lehet nem sokat enni belőle.
Köszön szépen a receptet. Isteni finom :D
Kedves Kismacs! Én már sokadszorra csinálom meg az almás pitét a Te recepted alapján,és még mindig csak azt tudom Neked mondani,hogy Isteni finom lett. :) Egy baja van csak,hogy nálunk a dupla adag is kevésnek bizonyul állandóan. :))) Köszönjük a nagyinak a fincsi receptet,Neked is köszönet,hogy megosztottad velünk.Üdv.Betty
KEDVES KISMACS!!
éN MA PRÓBÁLTAM KI A RECEPTEDET ÉS GRATULÁLOK A NAGYMAMÁNAK ÉS NEKED IS. KÖSZÖNET ÉRTE!!! MIND ELFOGYOTT EGY-KÉT ÓRA ALATT!!
Köszönöm szépen a recptet.
Üdv:
Tomi
Szia Kismacs! Nagyon nagyon finom lett a pite! Köszi!! Üdv. a Nagymaminak: Erika, Mosonszolnokról
Szia Kismacs! Nagggyon finom lett a pite!! Köszi, és üdv. a Nagyinak :) Erika, Mosonszolnokról
Nekem is a mamám csinált kiskoromban sok ilyen almáspitét és gondoltam akkor én is megpróbálom. De sajnos néhány dologra nem emlékesztem a recepttel kapcsolatban ezért nagyon örültem, hogy megtaláltam itt, a szinte pontos mását a receptnek. De sajnos az enyém kicsit túl napozta magát. :( De talán a következőnél sikerült ezt is kiküszöbölnöm.
sziasztok
mi Angliaban elunk igy szeretnem megkerdezni mit tudtok ajanlani RAMA margarin helyett.
koszonom.
Már 2x megcsináltam s én a tepsi aljára sütőpapírt teszek, hogy ne vegye át a tepsi ízét. Másodjára jobb lett, vagyis olyan ízű, mint amit gyerekkoromban ettem a nagymamámnál :). Köszönöm szépen !
Megcsinaltam es nagyon nagyon jo lett!!!
Koszi!
KEdves Angliaban elo! En is Londonban vagyok, barmilyen margarin megteszi, amin jelzi, hogy suteshez hasznalhato. En egy Storck nevut vettem ehhez a recepthez. Nagyon jo ez a pite...
Hali! Most raktam be a sütőbe úgy 10 perce. Életem első pitéje lesz, szóval sokat várok tőle:D Legjobban a tészta gyúrás idegesített fel, valahogy sose akart normális formát felvenni. Úgy hogy kinézeten lesz még mit javítanom, de remélem legalább finom lesz:P
Kösz a helpet!
Üdv: Emcsi
Katynak!
Kár, hogy kihagytad a citromot, attól lesz omlós a tészta.
szia!
EZ A RECEPT FANTASZTIKUS,MÉG SOHASEM SIKERÜLT ELSŐRE MEGCSINÁLNOM VALAMIT MOST SIKERÜLT ÉS ŐRÜLETESEN FINOM.RÁADÁSUL MÉG FÉRFI IS VAGYOK.Köszönöm a gyerekeim nevében is!!!
UI:Véletlenül a num lock-ot bekapcsolva hagytam :)
A caps lock-ot ,bocsi
Szia kismacs!
Most vettem ki a sütőből...életem első pitéjét!:)
Kinézetre már most nagyon finomnak tűnik...már alig várom h kihüljön...és megkostolhassam.:)
Köszi a receptet!
Üdv.: Panky
Köszönöm a receptet, nagyon finom ez a süti.
Kedves Kismacs!
Hat en is megsutottem, es szerintem isteni lett! Bar kevertem cukrot az almaba is, viszont meg is kevesnek bizonyult (lehet, hogy edesszaju vagyok?!) A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie :)! Koszonom a receptet!
Kedves Kismacs!
Megsutottem es isteni lett! Ezuton is koszonom! Egy az egyben, mint anyume, csak vele most nem tudtam ertekezni a receptet illetoen, igy talaltam rad! A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie!!!
Kedves Kismacs!
Megsutottem es isteni lett! Ezuton is koszonom! Egy az egyben, mint anyume, csak vele most nem tudtam ertekezni a receptet illetoen, igy talaltam rad! A kanadai ismerosomnek jobban izlett, mint az itteni original applepie!!!
Kedves Kismacs!
Ma sütöttem meg a pitét, csak teljes kiőrlésű rozslisztből, hát álmodni nem mertem, hogy ilyen finom lesz. Olyan könnyű omlós a tészta mintha finom búza lisztből készült volna. Alig tudom tartoztatni magam, hogy ne egy ültő helyemben faljam fel az egészet.
Kedves Hozzászólók!
Köszönöm, hogy írtatok és megosztottátok tapasztalataitokat! Örülök, hogy működik a recept szerintetek is.
Kismacs ez igen nagyon tutkó király süti!annyira finom,hogy elájultam!életem első pitéje és hát el sem hiszem, hogy pont ez választottam és igen bevált.Köszi Rita
Szia! Köszönjük a receptet!!!
Nagyon finom lett már fél éve Angliában lakunk ...jól esett egy kis hazai! :))
Csak igy tovább...üdv a Nagyidnak! :D
Szia!
Ez a legjobb almás pite recept, ami az interneten van. Már többször sütöttem és el se lehet rontani, egyszerű és nagyszerű. Köszönöm, Paula
Kedves Rita, kedves Névtelen és kedves Paula!
Köszönöm a hozzászólásotokat! Örülök, hogy szeretitek ezt az almást! :)
Szia!
Köszi a receptet, isteni! Nálunk nem csak az almás, hanem télen a konzerves ananászos, illetve a barackos is bejött! Egyetlen gond van csak vele, hogy a párom kérdése mindig ez: Csak ennyit sütöttél? : )))
Szia! épp most sül! olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon milyen lesz!!! :) köszi a receptet!
mennyei lett, köszi mégegyszer!
szia: én is kiprobáltam a pitét és mindenki megnyalta mind a tiz ujját utánna: szoval teljes volt a siker.ami végülis rám fért mert nem mindig sikerülnek a sütijeim, ha uj receptröl van szo! hajnika voltam Battonyáról!!!!!!!!!!!!!! ja és tényleg nagyon finom,omlos tésztája van. ui:szerintem is a töltelék a lényeg nem a felső tészta. szioka
nagyon tetszik a recept, tényleg igazi "nagyi sütije" :) egyetlen gondom volt, a sütő talán túl meleg volt 200 fokon, a teteje nagyon gyorsan megbarnult de a belseje még nem volt kész. de sebaj, attól még nagyon finom lett :)
ez isteni finom!
Ezer köszönet ezért a csodás receptért. Kezdő vagyok a sütés-főzésben, de ez egyszerű volt és isteni finom. :)
Szia!
Nagyszerű a süti. Még édesanyámnak is ízlett. Pediga az nagy szó :) !
Ez egyszerűen tökéletes lett, köszönöm!
Mondjuk, nem sok maradt nekem, és meg kellett ígérnem hogy már ezen a hét végén ismétlek, szóval jól kiszúrtál velem! :)
Üdv,
Vámpír
Százezer éve keresem EZT a receptet magát hogy mi kell bele azt tudtam eleve csak az arányokat nem a nagyim is csinálta csak elmondani nem tudta már:((( úgyhogy ezer hála!
Megvan a hétvégi tesszert:D
Én is kipróbáltam,és ahhoz képest,hogy ez volt életem első sütése,tésztagyúrása,szerintem egész jó lett,nagyon örülök:))))
Kedves Hozzászólók!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitok az almással kapcsolatban. Köszönöm és csak így tovább! :)
Klári, remélem megtalálod azt a régi ízt, amit kerestél!
szia alfrédvagyok holnap sutők
Nem omlós hanem omlósssz!!!
ÁÁÁ...nem rossz süti recept de mit kell így ajnározni, mintha az ötöslottó nyerőszámait kaptátok volna meg!!!
Szia!
Ezt a receptet vadásztam már ki tudja mióta, KÖSZI!!!
Még ki sem hűlt, és máris hűlt helye volt csak a sütinek:)
Anita
SZIA! KIVÁLÓ LETT A SÜTIKÉM MOST SÜTÖTTEM ELÖSZÖR ALMÁSPITÉT EDDIG MINDIG ANYUKÁMÉT FALATOZTUK DE MOST HOGY ÉN IS MEGSÜTÖTTEM A FÉRJEM ,,PERSZE VICCESEN,,AZT MONDA , NA A MAMA MÁTÓL KI VAN RÚGVA!A NAGY LÁNYOM IS BURKOLTA ÉS MÉG A PICIKE 16 HÓNAPOS IS EZT NYAMIZTA!HÁT NEM SOKÁIG VOLT MEG. EGYSZER ELVESZTETTE A RECEPTET ÉS EGY SZAKÁCSKÖNYVESET KÉSZITETTEM DE SAJNOS MEG SEM KÖZELITETTE EZT A RECEPTET! AZÓTA ÚJRA KI KERESTEM ÉS MINDIG EZ NYERÖ! KÖSZÖNJÜK SZÉPEN,HOGY MEGOSZTOTTAD VELÜNK! TOVÁBBI SOK SIKERT. JUDIT
Hát igen, egy nagy baj van ezzel a sütivel...Egyszer elfogy...
Nagyon jó recept, köszönet érte!
Sziasztok!
Köszönjük az egész család nevében a receptet, tényleg nagyon finom. És ha szeretnétek fokozni, akkor zsemlemorzsa helyett darált diót szórjatok alá. Ez nálam egész véletlenül jött, mert nem volt itthon zsemlemorzsa, viszont volt itthon diópótló Dejó és azt szórtam az alma alá. Még szerencse, hogy nem volt zsemlemorzsa, mert ez a nagyon finom süti még finomabb lett.
Köszi mégegyszer elhíresztelem ország-világnak.
Sziasztok Zsuzsa
nagyon finom , köszi a receptet!!!!
én még tettem egy kis diót a morzsához, plusz az almához leheletnyi szegfűszeget is
Ausztriában ettem utoljára ilyen finomat, eddig azt hittem itthon nincs ilyen finom, DE VAN! SŐT!!! :)
nagyon finom , köszi a receptet!!!!
én még tettem egy kis diót a morzsához, plusz az almához leheletnyi szegfűszeget is
Ausztriában ettem utoljára ilyen finomat, eddig azt hittem itthon nincs ilyen finom, DE VAN! SŐT!!! :)
Szia. Viki vagyok Svajcbol. Eletem legnagyobb hibajat kovettem el, amikor az egyik jo ismerosomnek megsutottem a SUTIT a kavezoja megnyitasara. ORIASI HIBA VOLT: RASZOKTAK. Most mar napi 5 tepsinel tartok. Csak ugy nevezik itt a jo emberek: A SUTI. Halas koszonet. Bongeszek tovabb az oldaladon.
Szia Vili vagyok!
Bődületesen jó a pite recepted..
Én egy kicsit magam könnyítésére modosítottam rajta.Sütőpapíron nyújtottam ki a tésztát,és csak bele kellett fordítanom a kikent tepsibe.ja és darált dióba forgattam a meggyet,húúú próbáld meg.Köszi még egyszer.üdv:Vilimix
@ Anita: Örülök, hogy megtaláltad! :)
@ Judit: Remélem a Mamát azért "megtartottátok". :)
@ Gzsuzsa: Igen, a dió nagyon jó megoldás zsemlemorzsa helyett. Újabban én is így csinálom, mennyei.
@ Viki: Jót derültem a bejegyzéseden. Szóval azon a vidéken A SÜTI néven fut az almás... :))) Köszi, hogy megosztottad ezt! Fel kell kötnöm a gatyát akkor, mert még egy bejegyzésem sem közelítette meg az almás népszerűségét... Igyekszem azért. :)
@ Vilimix: Ú, ez jó ötlet a sütőpapírral! A meggyet dióval még nem próbáltam ilyenformán (csak az almát), de feltétlen kipróbálom legközelebb! Köszi a tippet!
Kedves Macs!
Nagy sütögető hírében állok, így próbálkoznak a kollegák, hogy mi nem megy. Szó, mi szó a pite hiányzott a repertoárból, húztak is miatta eleget :)
Rátaláltam a receptedre és azóta heti több tepsinél tartok (800 fős a munkahely, mindig van valakinek névnap, szülinap, esküvő, egyéb és mindenki ezt a pitét kéri). Volt már almás, meggyes, barackos, túrós-mazsolás...
Szóval köszönöm az egész csapat nevében :)
Kedves Névtelen hozzászóló!
Csak így tovább! :) A barackos verzióval felcsigáztál, én is kipróbálom.
Szia!
Köszönöm a receptet isteni lett!
Sok receptet kerestem az interneten, de látásra-hallomásra sem volt egyik sem a nyomában ennek, már megyek is megcsinálni!
Csókoltatom a drága nagymamád, és köszönjük szépen a receptet!:)
Hali!
Tényleg a legjobb pite recept!! Már a harmadikat sütöm. Viszont,ha a margarint felesben felváltjátok zsírral...még a nagyinak is eszébe jutnak a régi szép idők:)
Szia!
Rettentően finom, az egész családot elbűvölte az íze. A szomszédok is ezt sütik már.Puszi a nagyinak az isteni igazi receptért!
Magyar Éva Székesfehérvár
Szia!
Rettentően finom, az egész családot elbűvölte az íze. A szomszédok is ezt sütik már.Puszi a nagyinak az isteni igazi receptért!
Magyar Éva Székesfehérvár
Szia!
Ma este tervezem megsütni ezt a csodát. :)
Egy kérdés: az almát előtte nem kell összefőzni egy kis cukorral meg fahéjjal? Csak úgy nyersen menjen bele?
Előre is köszi!
N.
Szia!
Közel egy éve találtam meg ezt a szuper receptet, azóta többször sütöttem és már második alkalommal kevertem teljes kiőrlésű liszttel. Még annyi, hogy én félig megpárolom előtte az almát, nekünk úgy jobban bejött. De mennyei, most is azt készülök sütni.
Szia N.!
Nem szükséges megpárolni az almát, csak lereszelni és jól kinomkodni, hogy a leve ne áztassa el a süteményt. De vannak, akik megpárolják előtte (ld. Dia hozzászólása), én még úgy nem próbáltam.
Tényleg nagyon finom, már a nyers tésztát megkostolva is, büszke voltam magamra, hogy ilyen finomat sütöttem:-))
Szia!
Még soha nem sütöttem semmit internetes recept alapján. Beleolvastam a levelekbe, és megsütöttem az almást.
A tespi pite nem tartott semeddig, a két lakli gyerekem azonnal betermelte. Holnap süthetem újra. Kézcsók a nagymamádnak.
Üdv!
Múlt héten sütöttem először a recepted alapján almás pitét, annyira jól sikerült, hogy e hét végén ismételnem kell.
Köszönet Neked!
(mi szeretjük a fahéj ízét, így kapott az almatöltelék egy cseppet.)
Hát annyit áradoztatok erről a klassz kis receptről, hogy felbőszülve én is kedvet kaptam hozzá, így kiporóbáltam.
Eredmény:
Rögtön két adagot gyúrtam be, miután már ismerem csemetéim és férjem süteményigényét. Család ingerkörnyezetét nagyon "zavarta" a lakásban áradó kellemes, átható fahájas almás pite illat. Miután kisült az első adag, kitettem a teraszra, hogy mihamarabb élvezhessük az illatokhoz tartozó ízvilágot is.
A kellemes illatokat nem csak a családom élvezte, hanem a környékbeli macskákat is idecsalogatta.
Ahogy kiléptem a lakásból, majdnem szíinfarktust kaptam, mikor megláttam a letakart süti tetején egy kiéhezett, mégis jól megtermett cicust, amint a család ínyecségét falatozza jóízűen.
A konyha ruha egyik sarkát gondosan felhajtotta, és bizony egy jó adagot befalatozott belőle!
Morrrrrrrrrrr!
Na nálunk nics pazarlás, kidobás semmiből, így mentettem amit lehetett. A megdézsmált részt levágtam, és a kutyusunk is részesült a csemegéből. Nagyon ízlett neki. Még langyos, de már én is csippentettem belőle egy kis darabkát. Azt mondhatom, hogy mennyei!!!!!!
A második adag még sül, kb fél óra és kész.
Ma én vagyok a családban a sztár. Köszönöm neked ezt a nagyon finom kis receptet magam és családom nevében. Pusssssssssssssz!
Nagyon-nagyon fincsi lett, tök jó ez a recept. Anyukámmal ketten sütöttük meg először, és a régi almás pite receptünket tuti lecseréljük erre. Visszahozza a gyerekkori ízeket. Köszi! :)
Hali, most csinálom másodszorra, elsőre nagyon jó lett, de most elszámoltam az alsó-felső rész arányát, így a tetejét rácsosra kellett csinálnom, így is jó lesz szerintetek? Remélem...
Nagyon köszönöm a receptet! Életem legjobb almás pitéjét készítettem el! Köszönöm Neked és a Nagymamádnak!
zseniális a recept, családom és barátaim nagy örömére...
köszönöm:D
A kollegaimmal most igy Karacsony kozeledtevel minden nap meglepjuk egymast valami finomsaggal. Holnap megint en leszek a soros, es nem ketseges, hogy ezt a receptet fogom ma este kiprobalni!;)
Kar, hogy csak most akadtam ra, olvasva a kommenteket nagyon remelem, hogy egyaltalan marad belole holnapra, amit bevihetek!:D
Meg jelentkezem, hogy hogy sikerult, de gondolom senkit nem fog meglepetes erni... :P
...Termeszetesen bevaltotta a remenyet a suti, mar nincs belole, nehezen birtuk megallni a baratnoimmel, hogy maradjon ma reggelre a munkatarsaimnak! :)
Koszonet erte Neked, Nagyidnak, es az internet csodajanak, hogy megoszthattad velunk a receptet! :)
A LEGJOBB RECEPT!!! 2010-et ezzel a sütivel kezdtem...
Köszönöm!
Üdv!
Peti vagyok!
Nagyon jó a recept alapból is de én kipróbáltam kétféle változatban…
Az egyiknél 1mm vékonyan bekentem az alsó tészta tetejét baracklekvárral és úgy tettem rá az almát…
A másiknál pedig a lereszelt almához tettem egy kis igazi rumot, nem aromát és kipasszírozás után helyeztem a tésztára, elegyengettem egyenlő vastagságúra és újbeggyel befogva a rumosüveg száját még enyhén meglocsoltam…
Mind kettő igen ízletes!
Ui: A citrommal én nem spóroltam tehát nem fél citromot használtam egyiknél, sem hanem egy egész citromnak a héját reszeltem illetve facsartam a tésztába…
Üdv
Kedves Hozzászólók! Egészségetekre!:)) Nagyon örülök, hogy Ti is szeretitek ezt a receptet! Már a Nagyinak is mondtam, hogy mennyire népszerű a recept (messze a legnépszerűbb a blogomon) és nagyon örült! :)
Szuper a recept! Nekem sajnos a teteje nagyon hamar elkezdett barnulni, úgyhogy hamar ki kellett vennem, nehogy odaégjen ennek az lett az eredménye, hogy az alsó réteg tészta még nem sült át.
Letakartam alufóliával és visszatettem és így már nagyon jó lett. Lehet, hogy csak később kellett volna megkenni?
Nagyon szepen koszonom a receptet, ma egy hatalmas tepsivel keszitettem el ezt az almas pitet, szuper finom lett! Bevallom, kisse "reformkonyhasitottam"... En csak teljeskiorlesu lisztet hasznaltam (kb 35 dkg), amihez valoban tobb tejfol kellett, margarin helyett pedig vajat tettem bele (nem volt rossz valasztas), vanilias cukor helyett pedig vanilia aromat hasznaltam csak. Ja, es csak nadcukorral dolgoztam... A zsemlemorzsa helyett orolt lenmaggal szortam meg a tesztat... Orulok, hogy talaltam egy klassz receptet, jollehet a nagynenim receptje hasonlo volt, megis ez a kombinacio jott be igazan. Ezuton is elnezest kerek a nagynenitol:) Megnezem a tobbi receptet is, nagyon jol irod le az elkeszitest es a kepek is magukert beszelnek. Gratulalok es koszonet!
Gabriella:
Attól is függ, hogy milyen rácsmagasságon sütsz, legközelebb próbáld akkor középen és 180°C-on. (Függ a sütőtől is, nekem régi Pelgrim van, lehet hogy nem úgy fűt már.)
Shinei:
Ez a teljesen reformos nagyon jól hangzik, köszi hogy megosztottad, ki fogom próbálni.
A férjem 100 éve nyúz egy jó almás pitéért, de nekem nincs receptem. Így rákerestem a gugliban és megtalátam a tiédet..arra, hogy sikerült a válasz a következő. A férjem az első szelet után közölte, hogy ha eddig nem szeretett volna, akkor most biztos belém szeretne :-))
Szóval köszönöm a receptet. Kezdő konyhatündér vagyok még, és mégis tkönnyen ellkészítettem. Szuper!!!!
Sziasztok, én egy igazi almáspite függő vagyok, a sütőmben éppen most sül a pite, ha elkészült, beszámolok, de a nyers tészta csipegetéséből ítélve már most tudoom, hogy nem ez lesz az első alkalom, h megsütöttem!
Szia!
Most sül a pite, pontosan a megadott mennyiségekkel dolgoztam, és hát nagyon nehéz volt nyújtani a tésztát, hihetetlenül ragacsos. Mit ronthattam el? A végeredményt még nem tudom, ha késze lesz megírom, de aggaszt kissé a tészta állaga, és emiatt (a ragacsosság miatt) nagyon munkás is volt.....
Sajnos a liszttől is függ a helyes mennyiség, azaz ami működik az egyik liszttel, az lehet, hogy más fajtával nem úgy működik (picit több vagy kevesebb kell belőle). Ha ragacsos, akkor tegyél majd máskor hozzá még egy pici lisztet, éppen annyit, amennyit még felvesz, hogy kellemes, rugalmas tésztát kapj. A tészta eleve egy picit lágyabb, de pont ettől lesz annyira finom, amikor kisül.
Remélem azért sikerült (majd írd meg kérlek).
Elnézést, hogy ily megkésve számolok be az eredményről. Az a helyzet, hogy kissé megkokszoltam a pite alját :))) szóval elbaltáztam ahol el lehet, habár így is hamarabb kivettem az előírás szerinti időnél (nekem is Pelgrim tűzhelyem van, de még 12 év után sem tudom, melyik hőfokot kellene rajta használnom).
Kissé el is vette (az amúgy sem nagy) kedvemet a sütéstől...DE: amikor kihűlt, hát mit mondjak, a kokszolás ellenére is nagyon fini lett, az alját lekapartam (épp csak egy leheletet kellett leszedni), és az utolsó kockáig elfogyott. Úgyhogy azt kell mondanom, a kezdeti bénzás ellenére is meg fogom újra próbálni, és valóban az lehet a bibi, hogy kevés lehetett a liszt, nem számoltam azzal, hogy gyúrás és nyújtás közben valamennyit még fel kell vele vetetni - nálam ez a mennyiség hiányzott szerintem.
Azért köszönöm a receptet, ismét meg fogom sütni.
Üdv:)
Köszönöm a receptet, igaz itt ez a sütemény egy vagyonba kerül mert az alma az "exoticus" gyümölcsnek számit és nagyon drága, de megfogom próbálni mango-val is.
Az almás isteni lett és minden náció gyerekének izlett, nekem csak a morzsák jutottak.
Sokadik hozzászólóként, de muszáj megköszönnöm ezt a kiváló receptet! Tegnap este sütöttem meg, az összes egyből nem fogyott el, de szerencsére mára talán még finomabb, puhább volt, mint előző nap.
Kézcsók a nagyinak!
Nagyon szuper a recept!
Köszönöm.
Szia Macs!
Én tegnap sütöttem meg ezt a pitét a kisebbik lányom szülinapi bulijára. Nagyon ízlett mindenkinek! Máskor is szoktam almáspitét sütni.....de elkallódot a receptem. Olyan receptet kerestem, ami összetevöiben és azok arányaiban minnél hasonlóbb az enyémhez.....és a tiédet találtam! Igaz, kicsit máshogy csináltam, mert a tojást nem tettem bele, hanem rákentem.....:D Miután már kigyúrtam a tésztát, vettem észre azt a hozzászólást, amiben pontosítasz. De így is tökéletes, nagyon omlós és finom tészta lett!!!! Mindenki dícsérte!Máskor is így csinálom.
Köszönöm szépen! Zsuzska
Szia!
Most sül, de nagyon jól néz ki:))
KÖSZÖNÖM!!!
Miki
Hello. Ez volt az első recept a goole-on. olvastam a hozzászólásokat. fiú vagyok de szeretek sütögetni. ki fogom próbálni holnap, de szerintem mangóval fogom csinálni mert sajna Jamaicán nagyon drága lenne 2 kiló alma. viszont majd elárulom milyen volt mangóval, érdemes e kipróbálni.
remélem a csajomnak ízleni fog :)
Én már két hónapja egyszer megsütöttem ezt a receptet...és még melegen, ahogy kivettem a sütőből a fél tepsit megettük a párommal. Most fogok újra sütni, és sok hála érte...egyszerű, és isteni! Én is ki fogok minden receptet próbálni az oldalról, mert ha a pite ilyen finom....mi lehet még??? :D Nagymamát isten áldja!
Szia! :) Most sütöm az első almás pitémet, és remélem, hogy jól fog sikerülni és finom lessz :D
Köszike a receptet :)
Levente voltam.
Hu de jol hangzik, alig varom hogy megcsinaljam, remelem finom lesz. En is Angliaban elek es azon gondolkodom, Bramley vagy sima almabol csinaljam-e, ha valaki illetekes a temaban, orommel vennem ha adna tanacsot! Koszi!:)
Nagyszerű ez a recept! Almaszüreten voltunk és nagyon sok almánk lett, így gondoltam, felhasználom őket valahogy. Egy kicsit félve kezdtem hozzá apitéhez, mert még soha nem csináltam ilyet, ráadásul én magam nem is szeretem ezt a sütit (allergiás vagyok pár összetevőre). A többiek viszont imádják és ennek is nagy sikere lett! Omlós lett, illatos, finom, el is fogyott hamar. Én diót is szórtam az alsó lapra. Köszönöm!
NAGYON FINOM ez az almás pite.Nem lehet belőle eleget enni!
Szia! Kata vagyok.
interneten kerestem almáspite receptet és nagyon örülök, hogy ezt láttam meg legelőször mert olyan fionm, hogy azóta többet sütöttem almáspitét mint ahányszor főztem. Tényleg nem lehet belőle eleget enni.Ma is ezt sütöm, csak eltünt a papír amire felírtam, vissza ugrottam megnézni.
Írj még ilyeneket mert visszajáró olvasód lennék :-) A nagyidnak kéne egy weboldalt csinálni
én is köszönöm a receptet!
elkészítettem és fantasztikusan finom és omlós lett! mindenki megnyalta mind a tíz ujját utána... :)
még egyszer kössszi!
és puszi a mamának :D
atti
No, ennyi hozzászólás után ma én is nekiláttam és megsütöttem első almás pitémet...:) íze csuda finom, viszont kinézetre...:-) hát nem merném egy vendég elé se tenni:) lapos az egész, biztos én rontottam el, de mit?
Névtelennek:
Mekkora volt a tepsi?
Névtelen! A kommentekben benne van, hogy kb. 20x30 cm-es tepsibe kell sütni. (Beírom a receptbe is pótlólag.) Szerintem a tepsimérettel lehetett a gond, lehet, hogy túl nagy volt.
hoppá..köszönöm:) nem olvastam el minden hozzászólást.., de megnyugodtam, hogy csak a tepsi mérete miatt nem sikerült úgy, ahogy vártam:)majd még próbálkozom!
Szia!Énis már töbször elkészitettem ezt az almás pitét,tényleg nagyon finom és a családnak is nagyon izlik.Köszönöm és még biztos sokszor megcsinálom.És Boldog Uj évet kivánok!!!
Kösziii!most csináltam meg.Nagyon fincsiii lett!:D
Dórika=)
Szia köszi a receptet nagyon finom lett a második adagnál az alma alá darált diót szórtam SZTEM úgy egy fokkal jobb lett legalább is nekünk jobban izlett próbáljátok ki.
Még mindig nagyon jó a recept:)) Én is szoktam megszurkált és kissé elősütött alsó tésztára diót tenni, illetőleg a reszelt és kinyomkodott almába fahéjt és szegfűszeget. (A kiynert almalét megiszom.) Nekem úgy vált be, hogy a szegfűszeg a fahéj egy negyedénél ne legyen több.
Életem legjobban sikerült sütije! Ezer kösziiiii! :)
Végre egy kis sikerélmény sütés terén :)
Köszönöm a receptet. Ma megsütöttem és nagyon finom lett.
Köszi a receptet, még nem sütöttem meg :), de a hozászólásokból ítélve finom.
Gyuri
Köszönöm a receptet,nagyon finomra sikerült!Én a Horváth Ilona könyvjének a receptje alapján szoktam csinálni,meg kell,hogy mondjam,annak a tésztájában nincs se cukor,sesütöpor,mégis ugyan ilyen finom,viszont az ottani recept szerint fözöcskézni kell az almát,és olyan jó volt most,hogy csak kinyomkodtam,és simán beletettem,és tökéletes lett ezzel a módszerrel is.Annyi,hogy én belekevertem 20dkg cukrot az almába mikor ledaráltam a gépemmel,de mondjuk annak a nagy része ki is lett csavarva.
Ez a legjobb almás pite recept, amit valaha kipróbáltam! Jócskán felülmúlta az anyósom receptjét is:) Nagyon nagyon finom! És nem csak szerintem, hanem az egész család és baráti társaságunk szerint is és már ők is áttértek erre a receptre. Köszönjük!!!
Kedves Évi! Ha egy kicsit figyelmesebb lennél mielőtt leírsz valamit, látnád, hogy a femina.hu 2009. novemberében tette közzé, valóban szinte szóról szóra a receptet. Az oldalamon 2007 óta van kint. Ebből páratlan logikával kikövetkeztethető, hogy hamarabb írtam meg, mint az ominózus oldal... Mielőtt legközelebb lopással vádolsz, javaslom, alaposabban nézz utána a tényeknek!
Egyébként egy percig nem állítottam, hogy én találtam ki a receptet: a nagymamámtól tanultam, ő is anyukájától tanulta, aki nyilván olvasta/tanulta valakitől. Nyilván mások családjában is megvan ez a recept. Megis: a hozzászólásokból látszik, hogy sok embernek örömet okoz.
Egyébként ha tényleg olvasnád a blogom, akkor látnád, hogy minden esetben feltüntetem a forrást, még akkor is, ha egy recept csak inspirált, és változtattam a hozzávalókon. Ennyit erről.
Szóval köszönöm a vádaskodást! Erre mondják azt, hogy mindenki magából indul ki.
Egyébként az ominózus oldal linkje az alábbi:
http://www.femina.hu/recept/tokeletes_almas_pite
Arra az esetre, ha valaki meg akarna gyozodni a szavahihetosegemrol. :)
De kar, hogy eltavolitottad az újabb kedves hozzaszolasodat Évi, az általad "noname nagyinak" titulált nagymamámrol és egyéb kedvessegekrol... :))) Tévedsz, mar csak nevetek az egészen. Ne haragudj meg, de nem vagy az a kategória, hogy megérje komolyabban bosszankodni a hozzaszolasaidon. :DD
most mar harmadszorra csinalom meg a recepted, ket heten belul. :) igaz nekem gluten allergiam van, igy barna rizslisztbol csinalom a tesztajat(keverem egy kicsi feher rizsliszttel) de mindig isteni finom lesz! sot nincs irva a receptedben, de en egy csipet sot tettem hozza. sutes elott pedig az almara extra fahejat meg cukrot szortam es meg egy kis aprora vagott diot is adtam hozza.
Szia!
Megcsináltam én is a nagyid receptjét. Imádtam a tésztáját, bele is fogom írni a receptes füzetkémbe, némi módosításokkal. :) Margarin helyett én vajat használtam (utálom a margarint), vaníliás cukor helyett a vaníliarúd közepét kapartam ki, a tölteléket én előre bekevertem, és már készen tettem rá a tésztára, adtam hozzá egy kis szegfűszeget is, majd a sütőben alacsonyabb hőfokon sütöttem, részben a légkeverés miatt, részben a vajas tészta miatt.
Üdvözlöm a nagyidat! :)
Encsi
Ezer köszönet a receptért, azóta is mindig ezt sütöm.
De úgy látszik, más is büszkélkedik vele, sajnos, úgy mint a sajátjával.
Nézd meg ezt a linket:
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=33619605
Ez szó szerit a Te recepted, s nem a pályázó Támbáné Viktóriáé.
Most olvasom csak a bejegyzéseket! Én két éve csinálom ezt a receptet és nagyon-nagyon bejött! Végre valami, amit meg tudtam elsőre csinálni, és csak falom, falom, amikor kész!:)))))
Nagyon jó a recept.Már nagyon sokszor megcsináltam. Szerintem ez a legjobb almás pite recept.
Már 1x írtam, amikor először megsütöttem, és megköszöntem a receptet.
Azóta, ha azt akarom, hogy a gyerekeim biztosan meglátogassanak, sms-t küldök, hogy "sül az almás pite". Nem telik el egy óra, valamelyik megjelenik.
Most küldtem el az sms-t, délre kész is lesz a pite.
Ismét köszönöm, Zsuzsa
Isteni finom..nem tudunk vele eltelni.
Köszönöm ezt a remek receptet,már többféle almás pitét készítettem,de ez viszi a pálmát.
Helloka én is meg szeretném koszonni a receptet :D nagy sikert arattam vele még a dédim is elkérte xixi
Mennyei!Ahogy a kislányom mondja.Igazán fincsi lett!Köszönöm!
Helloka)) En meg sosem sutottem, ez az 1. alkalom, en is a google-ban talaltam ra a receptre, most sul, nagyon jo illata van, mar igazan kivancsi vagyok h milyen ize lesz)).....m az igazat megvallva amikor betettem a sutobe, eleg furan nezett ki :/ a tetejen a tesztat nem sikerult egyenletesen szetosztani, nekem vlh ragadt mindenhova, nem ertem miert?
Szia szeretném megköszönni a fantasztikus receptet, nagyon nagy bajból mentett ki, tudod szakács tanuló vagyok 'és úgy alakult a helyzet hogy nekem kellett almáspitét sütnöm a gyakorlati helyemen mert nem jött a cukrász és nem igazán volt segítségem, fantasztikusan sikerült bár kicsit módosítottam a recepten, én kihagytam a meggyet és tettem a tésztába egy nagyon pici élesztőt így egy kicsit puhább lett az állaga, és sütés elött megkentem a tetejét mézzel, gyönyörű színt adott neki! Köszönöm! :-)
Szia! Megsütöttem és még azon melegében elfogyott a 2/3 része, másnapra alig maradt belőle, így süthetem újra, mert annyira finom volt. Nem tudok sütni, de a leírásod alapján csodát műveltem és most csinálhatom a szüleimnek és a családomnak újra és újra, de megéri, mert nagyon finom! Köszi a receptet! :) :) :)
Sziasztok
En ma csinaltam meg a sutit es nagyon jo lett meg az angol csaladnak is nagyon izlik ahol most jelenleg vagyok ugy hogy az anyuka megkert hogy majd csinaljak 2 het mulva is egy partira.
Szoval...... nagyon finom lett!!
Szia, ma este készítettem el a pitét, de nem reszeltem hanem vékonyra szeltem hozzá az almát és zsemlemorzsa helyett egy réteg zabpelyhet tettem alá mert féltem hogy elázik a tészta alja és leég az almalétől. Remekül sikerült, ajánlom! És köszi a receptet.
http://www.kiskegyed.hu/kiskegyedkonyhaja/receptek/almaspite-receptek-111518.html
Egy másik pite:)
köszőnőm ilyen finomat még nem ettem
Szia MACSFALATKA! Koszonom hogy kozzetetted a receptedet!Ide most egy szivecske dukalna! Nagyon fini.En a tesztajaba nadcukrot tettem mert jol megy ez is hozza es meg 1 limun reszelt hejat.Az almahoz nem tettem cukit mert az itteni ELSTAR fajta perfekt ize van.Sok tovabbi sutogetest! ...es gyere am!-a recikkel is, had falatozhassunk mi is.Koszi, Szia: ILDIKO
Sziasztok! Kutatgattam a neten egy jó almás sütirecept után és miután láttam, hogy mennyi dicsérő komment van ehhez a recepthez gondoltam kipróbálom.
Nem csalódtam. A recept hibátlan!
Gratulálok :)Nati
Szia Macsfalatka! Nem olyan régen kezdtem el sütögetni de ezt az almás sütit megsütöttem és nagyon finom volt! Nekem az egyik kedvencem az almás süti! Köszönöm szépen hogy ilyen finom sütit süthettem a te receptedből! További jó sütögetést! SZÖSZIKE!
Isteni finom!!!
Megjegyzem, hogy életem első almás pitéje!
Köszi a receptet!
Köszönjük, hogy megosztottad ezt a receptet velünk! Fantasztikus! Ha esetleg van a nagyinak beigli receptje én azt is nagyon szívesen kipróbálnám! Kellemes ünnepeket!
Nagyon örülök, hogy megosztottad ezeket a finom recepteket. Én megtanultam otthon , MO-on, főzni, de sütni nem. Ezek a receptek sokkal jobban segitenek mint a szakácskönyvek. Nagyon jól sikerült az almás pite.
Köszi,
Andrea
Szia !
VÉGRE EGY OLYAN ALMÁSPITE AMIT CSAK A NAGYI TUDOTT.LÁTVÁNYRA IZRE ,TELJESEN JÓ!!!!
KÖSZI!
Megjegyzés küldése