2009-04-29

Paradicsomos garnélás tészta

Villámgyors és szuperfinom. A hozzáadott alkoholtól és citromtól különleges íze van. Érdemes kipróbálni.




Hozzávalók:


8 (lehetőleg lucullus) paradicsom
300 gr megtisztított garnéla, vagy apró koktélrák
1 gr apróra vágott fokhagyma
1 citrom leve és reszelt héja
2 löttyintés konyak/brandy
150 ml főzőtejszín
400 gr tagliatelle tészta
1 nagy marék durvára vágott friss petrezselyem
2 diónyi vaj
olívaolaj
só, bors


Elkészítés:

1. A paradicsomot blansírozzuk, majd lehámozzuk a héját és apróra vágjuk.

2. A vajon és olívaolajon a garnélát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, citromhéjat és a paradicsomot és kevergetve tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a tejszíntés pár percig hagyjuk forrni. Levesszük a tűzről és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.

3. Közben a tésztát kifőzzük, ha kifőtt, lecsöpögtetjük. Visszaforgatjuk a főzőedénybe és hozzáforgatjuk a petrezselymet.

4. Közvetlen tálalás előtt adjuk a tésztához a szószt.
(Forrás: Jamie Oliver Jamie konyhája c. könyve, 108. oldal)

Nincsenek megjegyzések: