2009-04-10

Húsvét

Az idei Húsvét megint speciális. Szakvizsgára készülök, így ez az Ünnep ismét nem boldog sütögetéssel, készülődéssel telik, hanem görcsös napszámolgatással (hogy mennyi van még hátra és jaj, a mai nap is nagyon elment és semmire sem haladtam).
Azért a következő étkek meglesznek az asztalunkon.
1. Húsvéti sonka. Idén hagyományos érlelésű, kötözött lapockát vettünk. Ma fogom megfőzni úgy, ahogyan azt korábban is tettem.
2. Foszlós kalács. Sonkával. Friss vajjal. Vajjal és sonkával. Mézzel. Házi lekvárral. Kakaóval vagy tejeskávéval. Vagy csak úgy, magában. :)
3. A fentiek elengedhetetlen hozzávalói úgymint: hónapos retek, zsenge újhagyma, reszelt torma. Az almás tormával kokettálok, lehet, hogy idén megcsinálom, majd meglátjuk.
4. Sajttekercs. Recept itt és itt olvasható. Én is valamelyiket fogom megcsinálni, két tekercset tervezek, annyi biztosan elfogy és elegendő lesz.
5. Édesség szekcióban tervezek egy régóta dédelgetett igazi puncs szeletet megvalósítani, illetve Limara mázas-meggyes kalácsát mindenképpen ki szeretném próbálni.

1 megjegyzés:

zsizzsik írta...

Ne haragudj, hogy csak most válaszolok a házikoszton feltett kérdésedre de pont abban az időben született a második kislányom és értelemszerűen mással voltam elfoglalva. Nagyjából most jutottam abba az állapotba, hogy van időm foglalkozni a főzéssel jobban is.
Szóval a tubusos juhtúrót a Metróban illetve a Kaisers-ben vettem, egy tubus azt hiszem 200 gr. Remélem segítettem, és ha nem is most de jövőre hasznát veszed az infónak. Elkészítetted végül a tekercset?