2009-04-17

Kókuszkrémes keksz

Az alábbi kókuszos finomság receptjét Cserke oldalán találtam és mivel igazán kóóóókuszos, ezért muszáj volt azonnal kipróbálnom. Nagyon finom ropogtatnivaló, kávé, tea mellé, vagy csak úgy magában. (A formázást még gyakorolnom kell, mert nem igazán korong alakúak. :) )








Hozzávalók a tésztához:


18 dkg liszt
8 dkg puha vaj
12 dkg porcukor
6 dkg olvasztott jó minőségű étcsoki
1 tojás
1 kk. vaníliakivonat
1 kk. sütőpor
csipet só

Hozzávalók a kókuszos masszához:

10 dkg mascarpone
8 dkg kókuszreszelék
6 dkg durvára vágott dió
4 ek. porcukor
1 kk. vaníliakivonat
Elkészítés:

1. A csokis tésztához a tojást a porcukorral, majd a vajjal habosra keverjük.

2. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, és a vaníliakivonattal együtt az előzőekhez adjuk.

3. Lisztben elkeverjük a sütőport, a sót és beledolgozzuk a csokis masszába.

4. A kókuszos töltelék hozzávalóit egy külön edényben alaposan összekeverjük.

5. Kb. fél-egy órára az edényeket (masszákkal együtt! :) ) a hűtőbe rakjuk (elhagyató).

6. Folpack-on kb. 30x15 cm-es téglalapot nyújtunk a csokis tésztából. Ennek a közepére kerül a rúddá formázott kókuszkrém, amire felhajtjuk a tészta széleit. (Na, itt kell erősen figyelni a korong alakúvá formálásra.) Folpack-ba csomagolva 3-4 órára a hútőbe tesszük (akár egy éjszakát is maradhat).

7. Ha eléggé megszilárdult, nagyon éles késsel kb. 4-5 mm-es korongokra vágjuk, majd sütőpapíros tepsin (egymástól kis távolságra ültetve) 180 fokon 10 percig sütjük. Ha kihűlt, pléhdobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések: