2009-04-15

Fehérboros-baconszalonnás csirkemell

Finom, gyors, egyszerű, valójában semmi extra. Mégis több, mint a sima natúr, sült csirkemell.
Az eredeti recept arányain kicsit változtattam, illetve sütés előtt besóztam a csirkehúst: furcsa volt, hogy ez az eredeti receptből (biztos tudatosan) kimaradt. Gondolom, a könyvben emlegetett eredeti hozzávalók megadták volna a savát-borsát. Só nélkül szerintem azonban - hazai viszonyokra adaptálva - íztelen lett volna.




Hozzávalók 2 személyre:

1 egész csirkemell (bőr nélkül, viszonylag vékony szeletekre vágva)
1 ek. fokhagymás olaj (ennek híján olívaolaj, melyben áttört fokhagymát pirítunk)
6 szelet húsos bacon szalonna
0.5 dl jó minőségű fehérbor


Elkészítés:

1. Csirkemelleket besózzuk.

2. Olívaolajon a fokhagymát pár perc alatt illatosra pároljuk, hozzádobjuk a csíkokra vágott szalonnát és ropogósra sütjük. Ha kész, alufóliára szedjük és becsomagoljuk.

3. Magas lángon a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk, tányérra szedjük.

4. Visszaszórjuk a megsült szalonnát a serpenyőbe, felöntjük a borral, hagyjuk sercegni. Ezután eloltjuk a tüzet (itt ugyanis volt egy igazán forró, lángoló jelenet a konyhámban) :)) Ha kész, a szaftot a csirkére öntjük és kész is.


Vajon párolt zöld, ceruzababbal ettük. Nagyon finom.
/Forrás: Nigella Lawson Nigella Express c. könyve, 153. oldal/

Nincsenek megjegyzések: