2007-06-21

Eperparfé

Nincsen fagyigépem sajnos... :( Még! Ugyanis már régóta vágyom egyre és a kedves bloggertársak számos ínycsiklandó fagylaltreceptje kipróbálásra ösztökél. A beszerzés még várat magára, tekintettel arra, hogy igen csöppnyi mélyhűtővel rendelkezem, így a fagylaltosgép egy részének tárolása lehetetlen feladatnak tűnik. De majd csak kitalálok valamit. Addig is muszáj volt enyhíteni valamivel a fagylalt utáni sóvárgást, valamint a páromat is szerettem volna meglepni egy kis hűsítő édességgel.



10 perces eperparfé

Hozzávalók:
40 dkg eperlekvár (legjobb a házi)
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom frissen facsart leve


Elkészítés: Az eperlekvárt a vaníliás cukorral és a frissen facsart citromlével jól elkeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, óvatosan az epermasszába forgatjuk. Dobozba kanalazzuk és egy napig mélyhűtjük. Fogyasztás előtt 10-20 perccel elővesszük, hogy krémes állagúra olvadjon.


Nagyon finom és valóban gyors édesség, ennek örömére még attól is hajlandó voltam eltekinteni, hogy nem igazi gyümölcsből készül. Tipikusan "semmi-sincs-otthon-de-ennék-valami-édeset" nyalánkság. Szerintem más lekvárral (pl. meggy, áfonya) is működik. Viszont legközelebb nem rakok bele vaníliás cukrot, inkább csak esszenciát (az íze végett), mert picit édesebb lett a kelleténél.

(A recept Stahl Judit: Végre otthon! című kötetéből való.)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kiváló az ötlet, a hétvégén mindeféle parféket fogok gyártani! Most úgysem érdemes sütni :)

macs írta...

Támogatom a felvetetteket! Aztán majd posztolj róla jó sokat, hadd merítsek én is az ötleteidből! :)

Ana írta...

Jól megoldottad. Ínycsiklandó.