2007-06-19

Juhtúrós rántott gomba



Hozzávalók:

7 nagy fej csiperkegomba
10 dkg juhtúró
só, bors a tojáshoz (panírhoz)
tojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshoz


Elkészítés: A gombákat meghámozzuk, lábukat letörjük, megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet róluk. A juhtúrót belesimítjuk a kalapokba (legyünk kitartóak, nem mindig egyszerű a feladat), majd a szokásos módon bepanírozzuk a fejeket. Bő, forró olajban kisütjük. Rizzsel, tartármártással tálaljuk.
(Tartozom egy vallomással: a gépemből kimerülni készült az elem és csak mérhetetlenül rossz, homályos fotókat sikerült készítenem az étekről, aztán a gép bemondta az unalmast. Hogy legyen mégis valami, ez itt egy Photoshop-al feljavított változat, elnézést érte. Én sem vagyok híve az ilyesminek Anához hasonlóan, de most nézzétek ez egyszer ezt el nekem.)

Nincsenek megjegyzések: