2007-06-25

Citromos süti

Sokan kipróbálták, sokaknak sikerült és én is csupa szépet és jót mondhatok erről a sütiről. Köszönet illeti Kicsi Vút, hogy meglátta és megsütötte! :)

Hozzávalók:
4 darab tojás
13 dkg kristálycukor

8 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor

1 citrom leve és héja


Elkészítés: A tojások fehérjéből egy kis sóval kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük. Apránként hozzáadjuk a citromhéjat –levet, a vajat, a sütőporos lisztet, legvégén a felvert tojásfehérjét is. A tésztát kivajazott, lisztezett sütőformába töltjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha kész, porcukorral megszórjuk.

10 megjegyzés:

nemisbéka írta...

Helló, kerestél nálam nem olyan régen halloumit, Nyárikonyha rálelt egy új forrásra:

http://nyarikonyha.blogspot.com/2007/06/halloumi-sajt.html

Kismacs írta...

Jaj, de jó! Köszönöm a figyelemfelkeltést!! Minap is eszembe jutott, hogy de kár, hogy azóta sem tudtam beszerezni! :)

t3v írta...

ömmm...
http://okostojas.blog.hu/2007/06/29/a_gourmet_bunei :)

hajni írta...

bocsi, lehet, h ezt magamtól kellene tudnom, de mégis mennyi citromhéjat ill. citromlevet kell a sütibe rakni...?

Kismacs írta...

Elnézést, valahogy lemaradt... :( Pótoltam! :)

hajni írta...

Köszi szépen:)

Anita írta...

szia, nem találom, hogy mennyi csokit... simítsak rá.

Anita írta...

ÓÓ nem ide, hanem a málnahabos csokitortához akartam !!
bocsi:D

Kismacs írta...

Bocsánat, lemaradt! :) A málnahaboshoz is bekommenteltem a mennyiséget (1 normál tábla, vízgőz fölött megolvasztva).

Névtelen írta...

én is szeretném megsütni ezt a sütit, egy kérdésem lenne, h annak van jelentősége, hogy az olvasztott vaj meleg vagy langyos?