2007-06-25

Málnalikőr - avagy Kismacs szeszfőzdéje :)

A málnadömpingre tekintettel (ami 10 kg málnát jelent) a hétvégén sok málnás édesség született a konyhámban, úgy mint lekvár, szósz és az alábbi likőr. Így a kamrámban már nem csak a rumtopf, hanem ez az itóka is érlelődik... :) Lassan szeszfőzdét fogok nyitni.


Hozzávalók:


1 kg friss málna
7 dl vodka
40 dkg cukor

Elkészítés: A málnát villával picit összetörjük és két literes üvegbe elosztjuk. Leöntjük az alkohollal és jól rátekerjük a kupakot. 5-6 hétig állni hagyjuk (néha rázzuk fel), majd gézen átszűrjük.
A cukrot 2 dl vízzel felforraljuk, amíg teljesen feloldódik, s még pár percig főzzük. Az így kapott szirupot öntsük a málnás vodkához, keverjük alaposan össze, végül töltsük sterilizált üvegekbe. Fogyasztás előtt célszerű legalább néhány hétig, de inkább 2-3 hónapig pihentetni.


(A recept Chili&Vaníliától származik. Fotót majd a kész likőrről mutatok, jelen állapotában nem túl dekoratív.)

Nincsenek megjegyzések: