2007-06-25

Mézes málna

Mivel dobjuk fel a mezei bolti fagyit? Például ezzel!




Hozzávalók:
25 dkg friss málna
0.3 dl víz
3 evőkanál méz

Elkészítés:
A mézet a vízzel felolvasztjuk, a málnát hozzáadjuk és addig melegítjük, amíg a színét kicsit kiengedi. Melegen vagy akár hidegen nagyon finom szósz fagylaltok, pudingok, gyümölcsrizsek feldobására. Idény szerint más gyümölccsel (pl. meggy, ribizli, barack) is finom lehet.


(Chili&Vanília mézes sült cseresznye receptje valamint a Príma Konyha magazin mézes meggyöntet receptje inspirált. A fotómodell nem volt túl dekoratív - ti. hideg fagyira meleg szósz = garantált olvadás:) - de enni finomabb, mint nézegetni... :)) )

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bolti fagyi? Ki eszik olyat? :)))

macs írta...

:D Akinek nincs fagyigépe... :-P