Hozzávalók:
Tészta: 20 dkg liszt, 3 ek. porcukor, 10 dkg Rama, 1/2 cs. sütőpor, 1 ek. cukrozatlan kakaópor, 2 ek. tejföl
Töltelék: 1/2 kg túró, 3 ek. búzadara, 20 dkg porcukor, ízlés szerint mazsola, 1 cs. vanilin cukor, 1 egész tojás
Máz: 15 dkg porcukor, 2 ek. tej, 2 ek. kakaó, 6 dkg vaj
Elkészítés: A tésztát elkészítjük, kinyújtjuk és egykivajazott, kilisztezett őzgerinc formába nyomkodjuk úgy, hogy a szélén bőven túllógjon. A mazsolás töltelékhez a hozzávalókat összeállítom, a krémet a tésztába egyengetem, a tésztaszélekkel beborítom. 20 percig sütöm. Sütés után tálra borítom, amikor kihűlt a mázzal (vagy felolvasztott étcsokival) bevonom. (A recept Edinától való.)
2 megjegyzés:
Ezt én is szoktam, de a töltelékbe nálunk sosem megy ennyi cukor. Egyébként nagyon gyors, de sajnos hamar elfogy :)
Iiiigen, ez is az a fajta süti, amit tovább tart elkészíteni, mint elfogyasztani! :)
Megjegyzés küldése