2007-04-05

Párizsi csokikrém

Posztolok most egy alapkrém receptet, gondolom így Húsvét táján jól hasznosítható. Bent az irodában nagyon szeretjük a Szamos Marcipán párizsi krémmel készült szeletkéit, tortáit, így kolleganőm felkutatott egy csokikrém receptet, ami hasonlít erre a finomságra, így már otthon is el tudjuk készíteni. Azóta ezzel a krémmel szokott rendszeresen tortákat gyártani és néha hoz is belőle... ;)

Hozzávalók:

150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz főzőtejszín (nálam a Parmalat család legkisebbje)
ízlés szerint rum

Elkészítés:

Az étcsoki vízgőz fölött egy fém keverőtálban megolvasztom, majd beleteszem a puha vajat. Amikor elolvadt, csomómentesre elkeverem vele a kakaóport, majd a cukrot, rumot és végül a főzőtejszínt. Habverővel folyamatosan verem, amíg kicsit fel nem habosodik. Kész is. Tölthető vele bármilyen piskóta, de kis saját sütésű vaníliás kekszeket is össze lehet vele ragasztgatni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Csak egy kérdésem lenne, lévén csoki tortát készülök sütni holnap a fiamnak. Szóval tuti főzőtejszín kell ebbe a krémbe, nem pedig habtejszín???
Köszi a választ előre is!

Ja és ennek a krémnek a duplája kell a tortához?

Névtelen írta...

Szerintem is habtejszín, mert én megcsináltam főzővel és folyós maradt. Megoldás: főzd fel csokipudinggal! Nem kell bele külön tej, csak keverd bele a elkészített csokis margarinos krémhez.

Unknown írta...

Igen a főzőtejszínnel híg lett!
Csokipudinggal mentettem meg! =)