2007-09-22

Tökfőzelék

A piacon járva láttam meg a gyalult tököt, s mivel sosem készítettem még tökfőzeléket (valahogy nem tartozik a kedvenceim közé), gondoltam nekiveselkedem.



Hozzávalók:

1 kg gyalult tök
175 gr tejföl
2 dl főzőtejszín
1 ek. finomliszt
egy közepes fej vöröshagyma
egy csomag friss kapor
egy evőkanál ecet


Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon, pici sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a gyalult tököt, sózzuk és fedő alatt, saját levében - időnként kevergetve - megpároljuk. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet csomómentesen kikeverjük. Mikor megpuhult a tök, az apróra vágott kaprot hozzáadjuk és a tejfölös cuccal behabarjuk. Ha kell még utánsózzuk. Beletesszük az ecetet, elkeverjük. Éppen csak egyet rottyantunk rajta és már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések: