2007-09-15

Carbonara

Megvan hát a nagy mű, az akció keretében beszereztem a Nélkülözhetetlen sorozat Tésztakönyv részét. Nem is volt hát kérdés, mi lesz az első főzet belőle: a carbonara szósz. Maradt ki egy kis combsonka felvágott, az is ment szépen bele. Most tagliatelle (szélesmetélt) tésztával ettük.






Hozzávalók:

50 dkg tagliatelle (szélesmetélt) tészta
8 szelet bacon
5 szelet combsonka
4 tojás
5 dkg reszelt parmezán
3 dl tejszín
só, bors


Elkészítés:
A sonkát, és a szalonnát csíkokra vágjuk, közepes lángon ropogósra pirítjuk. A tésztát kifőzzük. Közben a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a parmezánt, finoman sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Hozzáadjuk a szalonnát is, majd az egészet a kifőtt, még forró tésztához keverjük, hogy a mártás mindenhol bevonja. A tésztát ezután lassú tűzön, kb.1-2 percig főzzük még, amíg kissé be nem sűrűsödik a mártás. Azonnal fogyasztjuk.


(Forrás: Nélkülözhetetlen Tésztakönyv, 27. oldal)

Nincsenek megjegyzések: