2007-09-13

Ned Flanders forró csokija

Lássuk hogyan fogyasztja Bart Simpson a spéci forró csokit. Ned Flanders után szabadon... :)



Ned Flanders forró csokija

Hozzávalók a forró csokihoz:

20 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú (nálam most 80%) csokoládé
1 dl víz
4 ek. forró víz
3 dl tej
2 ek. cukor

Hozzávalók a dekorációhoz:

pár szem marshmallow/pillecukor/mályvacukor
2 dl tejszínből kemény tejszínhab
reszelt csokoládé
csokiostya rúd (pl. Pilóta Pillanatok vagy Bonbonetti)

Elkészítés: A csokoládét apró darabokra törjük, majd 1 dl vízzel gőz fölött felolvasztjuk. Amikor a massza teljesen homogén lesz, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a 4 ek. forró vizet és a cukrot. Ez a forró csoki alapja, ezt lehet tejjel higítani. Lila Füge tanácsa alapján 3 dl forró tejet adunk hozzá, de ezt ízlés szerint lehet változtatni.

És az autentikus Flanders-féle dekoráció: a forró csokira először tejszínhabot púpozunk, majd csokit reszelünk rá és a közepébe nyomjuk a csokirudat. A csokirúdra kerül ismét egy kis tejszínhab, majd a kissé megolvasztott marshmallow (gyertyaláng kiválóan alkalmas erre), és szürcsölhetjük is! :) Sima forró kakaóval is Flanders-es lesz.

(A forró csoki receptjét Lila Fügétől csentem egy az egyben, a díszítés Ned Flanders-től van. :) Valamint a Simpson család mozifilmjéből látható a forró csokihoz kapcsolódó részlet.)