2008-11-24

Sacher muffin

Nem olyan szép, mint amilyen finom! :) Ez tény. De ajánlom mindenkinek, aki gyorsan sütne, majd enne valami Sacher-szerűt.





Hozzávalók 12 normál méretű muffinhoz:



10 dkg tejcsokoládé

15 dkg margarin/vaj

2 tojás

15 dkg kristálycukor

10 dkg baracklekvár

15 dkg finomliszt

1 púpos ek. cukrozatlan kakaópor

1 cs. sütőpor

csipet só



A mázhoz:

3 ek.baracklekvár

20 dkg étcsokoládé

5 dkg vaj


Elkészítés:



1. A sütőt 175°C-ra előmelegítjük. A muffintepsibe papírkapszlikat rakunk.

2. A tejcsokit a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a lekvárt.
3. A liszthez hozzászitáljuk a kakaóport, hozzáadjuk a sütőport, a sót és a lisztes kevercset a csokis masszához vegyítjük. A tésztát elosztjuk a muffintepsiben és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
4. Közben az étcsokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk és kihűtjük. A kenéshez a lekvárt meglangyosítjuk, hogy könnyebben tudjuk kenni majd a sütemények tetejét.
5. A kihűlt muffinokat ecset segítségével megkenjük lekvárral, majd a csokis mázt a tetejükre simítjuk. Tálalásig a hűtőben várnak sorsukra, hogy a máznak is legyen ideje megszilárdulni.
(Forrás: Stahl Judit Gyors muffinok c. könyve, 52 oldal)

Nincsenek megjegyzések: