Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny klasszikus rétestészta (6 lapos)
1 fej közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. libazsír
1. ek. pirospaprika
1 ek. gulyáskrém (csemege)
1 ek. piros arany (csemege)
30 dkg darált pulykahús (eredeti recept szerint csirkemell darálva)
bors
2.5 dl tejföl
3 ek. olaj a kenegetéshez
2 púpozott ek. zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük és egy nagyobb tepsire sütőpapírt terítünk. A rétestésztát elővesszük a hűtőből.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát egészen finomra vágjuk, majd a mérsékelt tűzön felolvasztott libazsíron megfonnyasztjuk. Tűzről lehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát és a kétféle paprikás krémet. Hozzáadjuk a húst is és 1-2 percig kevergetve, majd 10-15 percig fedő alatt mérsékelt tűzön pároljuk. (Vigyázzunk, nehogy odakapjon!) Ha kész, elkeverjük benne a tejfölt. (Só szerintem nem kell bele, de ha valakinek úgy finomabb, fűszerezze kedvére.) Ezzel kész is a töltelék.
3. A rétestésztát készítjük ezután elő. Két nagyobb konyharuhát egymás mellé terítünk és virágsprucnival benedvesítjük. Ez lesz segítségünkre a rétestekerésben. Egy-egy lapot ráterítünk (konyharuhánként egyet egyet, külön-külön), majd olajjal vékonyan megkenegetjük, jöhet rá még egy-egy lap, olajozás és a végén az utolsó lapok, de ezeket nem kenjük meg olajjal.
4. A felénk eső hosszanti oldalainál kb. 2 cm vastag sávot kihagyunk a szélén, majd onnantól kb. a tészta közepéig adagonként (lapkupaconként) 1-1 púpos ek. morzsával megszórjuk, hogy ne áztassa át a töltelék a lapokat.
5. A tölteléket két részre osztva, adagonként külön - külön a morzsás részre egyengetjük. Ezután a konyharuha hathatós segedelmével a réteseket feltekerjük, végeiket maguk alá gyűrjük.
6. Átemeljük a tepsibe, tetejüket olajjal vékonyan megkenjük és már mehetnek is asütőbe, kb.10-15 percre. Akkor kész, amikor már szép aranybarna színt kaptak.
(Forrás: Stahl Judit, Gyors szárnyas ételek c. könyve, 40. oldal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése