Hozzávalók:
50 dkg spagetti
10 dkg füstölt mangalica szalonna
2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1szál sárgarépa
2doboz 40 dkg-os hámozott paradicsom konzerv (pl. Mutti)
2 ek. kapribogyó
6 ek. olíva olaj
35 dkg darált pulykamell (nálam comb)
1 dl vörösbor
só, bors, 1 ek. oregano, fél ek. rozmaring, fél ek. bazsalikom, 1 késhegynyi cayenne bors vagy erős, őrölt pirospaprika
25 dkg tejszínes krémsajt
a tetejére: 10 dkg reszelhető keménységű juhsajt
Elkészítés:
1. A szalonnát apróra kockázzuk. A vöröshagymát és a répát lereszeljük, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk. A paradicsomkonzervet botmixerrel pépesítjük, a kapribogyót lecsöpögtetjük. (Itt véletlenül hiba csúszott a gépezetbe és a reszelt hagyma és répa is a botmixer "karmai" közé került, de előnyükre vált.)
2. A szalonnát az olaj felén mérsékelt lángon pörcösre pirítjuk. A pörcöket félretesszük (ha nem tettük volna botmixerbe a reszelt zöldségeket, akkor most a maradék zsiradékon kb. 10 perc alatt megpároljuk őket, majd félretesszük. :) ) A maradék olajat a lábosba öntjük, felforrósítjuk, és a darálthúst sóval és borssal fehéredésig pirítjuk rajta.
3. A megpirított húshoz hozzáadjuk a zöldségreszeléket, a kapribogyót és a szalonna pörcöket, a paradicsompürét és a bort. Jöhet bele valamennyi fűszer, a krémsajtot. Felforraljuk, majd mérsékelt tűzön 10-12 percig főzzük.
(Forrás: Stahl Judit: Gyors szárnyas ételek 51. oldal)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése