2007-07-29

Tiramisu


Hozzávalók:

2 tojás
2 ek. porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
250 gramm mascarpone krémsajt
2 dl erős kávé
némi tej
1 doboz babapiskóta
cukrozatlan kakaópor
5 ek. rum


Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a végén hozzáadunk 1 ek. porcukrot és kicsit tovább verjük. A sárgákat 1 ek porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd ízlés szerint rummal ízesítjük. A mascarponét hozzáadjuk és egyneműre keverjük, a végén a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. Közben a tejeskávét elkészítjük, rumot teszünk bele, a babpiskótákat éppencsak belemártjuk (nekem nagyon bevált a Plus-os Biscotteria termék, eddig Manner hívő voltam), hogy ne ázzanak el nagyon. Egy négyszögletes, kisebb, de magasabb falú tálba kezdjük szép sorban lerakni, rá krémet halmozunk, kakaóporral megszórjuk, majd újra babapiskótát rakunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tartanak a hozzávalók, de a sort a krém zárja. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral, és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön.


(Kapcsos tortaformához a mennyiségeket meg kell duplázni, de így is nagyon szép szilárd süteményt kapunk, a krémje lágy és mennyei!)