2007-07-05

Branco Steak House

Tisztelt Olvasók! Új rovatunkban, az Étteremkritikában kipróbált és bevált éttermekre szeretnénk felhívni az Önök figyelmét... - így szólhatna a hivatalos felvezető. Valójában azt gondolom, hogy néha a legelhivatottabb gasztrobloggert is rávisz a szükség/alkalom/gyomra, hogy étteremben költse el ebédjét/vacsoráját kedvesével/szeretteivel/barátaival... :D

Az éttermeket étel, kiszolgálás, környezet és ár kategóriák szerint rangsorolom. A rangsor természetesen szubjektív, saját tapasztalatokon alapul. Kérem ezt e sorok olvasásakor maximálisan figyelembe venni.
Elsőként a Branco Steak House-zal kezdeném. Régóta járunk oda, még szüleimnél lakva, érdi lyányként találtunk rá a helyre, de Budapestről is sokan kijárnak oda, hogy egyenek egy jót. Nem véletlenül. Ki oda betér, el nem felejti.



Étel: Nevét meg nem hazudtolóan rengeteg steak-ből válogathatunk, a bélszín elkészítésének számtalan variációját, remek párosításokkal kóstolhatjuk végig. A "lájtosabb" gyomrúak szárnyas és hal ételekből válogathatnak. Az étlapot nézegetve az alapanyagokból minden esetben a hely szelleméhez igazodóan, vadnyugati, western stílusú étkeket tálalnak fel. Az adagok bőségesek, képtelenség egy klasszikus leves-főétel-desszert sorozatot végigenni. Az étterem honlapján on-line étlapot találhatunk.

Kiszolgálás: A pincérek figyelmesek és felkészültek. Kisgyermekesek etetőszékre számíthatnak.

Környezet: A berendezés western stílusú, természetes anyagokból áll, alapvetően a fa dominál, a falon állatbőrök lógnak. Van dohányzó és nemdohányzó rész, a szeparáció sikeres. Az étterem a közeljövőben új épülettel valamint egy kerthelyiséggel bővül. Csúcsidőben érdemes asztalt foglalni.

Ár: Az ár/érték arány (az ételek mennyiségét és minőségét tekintve) kitűnő.


Cím: 2030 Érd, Balatoni út 13. (70-es út mellett)
Asztalfoglalás: (23) 367-025
(A fotó a Steak House honlapjáról való.)

Nincsenek megjegyzések: