2007-07-09

Kefíres cukkinisaláta

Sosem jutna magamtól eszembe nyersen enni a cukkinit (hiába, én még a rántott verziónál vagyok leragadva, de azt nagyon szeretem). Anyukám találta ezt a receptet anno és azóta "diplomaosztós" salátának hívom csak, mert annak idején a diplomaosztónkra készítette először. Nagyon finom és üdítő!




Hozzávalók:

2 nagyobb cukkini
1 nagy pohár joghurt
fél pohár (nagy) tejföl
só, bors, kapor, metélőhagyma


A cukkinit meghámozom és normál szeletekre karikázom. Lesózom és legalább fél órát állni hagyom. Közben a joghurtot és a tejfölt összekeverem, ízlés szerint sózom, fűszerezem. A cukkini fél óra alatt kicsit megtottyad és levet ereszt. Kinyomkodom és a szószba borítom, elkeverem. Tálalás előtt jól behűtöm.

Nincsenek megjegyzések: