2007-07-03

A gourmet bűnei... (amit gasztrosznob énünk cikinek tart)

T3v volt olyan kedves és midőn útnak indította kördését, jól nekem is szegezte. :)
Valójában nem tartom magam gasztrosznobnak, így az alább olvashatóakat nem is tartom igazán cikinek. Általában egyszerűeket főzök, olyan ízvilágban mozgok, ami már bevált, inkább magyaros (és ugye tudjuk, hogy ez nem egyenlő a zsírtól csöpögő ételekkel), reformos, leginkább átlagos. Ráadásul a párom is inkább ezeket az ételeket preferálja, úgyhogy nincs nagy motiváció a változtatásra.
Lássuk a részleteket:
  • Szinte kivétel nélkül reszelt parmezánt veszek, meg merném kockáztatni, hogy még sosem vettem egészben. Mentségemül szolgáljon, hogy utálok sajtot reszelni, így ez alól a parmezán sem kivétel, mégha más is úgy.
  • Odavagyok a marshmallow-ért (pillecukorért). Rendszerint otthon, gyertyalángnál szoktam olvasztgatni az ízletes kis falatokat és jól bekebelezem. Egyszeri adagom egy zacskó. Igyekszem emiatt nem bevásárolni belőle.
  • Nagyon szeretem a sült tojáshabot. Ez még nem is lenne gond, de az már igen, hogy a habcsókot, és a négercsókot is. Ez utóbbiból is a Plus-os nagyon bejön.
  • Szoktam vegettát használni.
  • Néha bevetem a sütőipar "remekeit" segítségképpen, úgy mint a zselatint, habfixálót, vaníliás cukrot, bár ezek használatával sokan nem értenek egyet.
  • De a legcikibbnek azt tartom, hogy idén (is) Dr.Oetker 3:1 Dzsemfix zselésítővel fogom eltenni a lekvárokat. Az időhiány, a sietség (hogy ne punnyadjon rám a teméntelen gyümölcs) és a kényelem nagy úr.

Vásárlási szokásaimat illetően pedig amúgy alapvetően a Corában vásárolok élelmiszert, ott a megszokott márkákból választok. Péksüteményeiket nagyon szeretem (korpás zsemle, tökmagos buci, sokmagvas kifli, vajas kifli). Zöldséget-gyümölcsöt (ha tehetem) a piacon veszem, húst csak hentestől. Kiegészítésképpen a Plus-ban szoktam vásárolni, nekem a következőek jöttek be tőlük:

  • ALPA tej 1.5%-os, friss: szerintem ez a legtejesebb ízű tej, nem utolsó sorban magyar és 149- Ft körüli az ára. Csak ezt veszem.
  • ALPA habtejszín
  • Nagyon szeretem az ementáli és a gouda sajtjaikat, szinte csak innen veszek előre szeletelt sajtot. (Na jó, néha a Cora sajtpultjából egy-két izgalmasabb sajt befigyel.)
  • Biss Kiss négercsók
  • Nusetti, csokiba mártott mazsola
  • Campanina sűrített paradicsom

Más tippem nincs, Lidl-be, Spar-ba, Kasier’s-ba, Penny-be, Profi-ba nem járok.

Átadnám a válaszadás lehetőségét Ildinkónak, Nyárikonyhának és Chiii-nek.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép lassan kiderül, hogy mindenki Plus-rajongó.:) Az Alpa tényleg magyar? Én azért nem veszem, mert azt hittem, nem.
Ez a Marshmallow-olvasztás nem semmi! :-) Ki fogom próbálni.:)

macs írta...

Az Alpa dobozán származási helyként Magyarország volt feltüntetve és szerintem nagyon finom. Régebben Millit vettem, de most elpártoltam. Marshmallow-t pedig tényleg érdemes kipróbálni, nagyon finom kérges lesz a burka, ahogy karamellizálódik és belül meg olvadós... nyammm! Azért az amerikaiak tudnak valamit, hogy tábortűznél sütögetik. Tábortűz hiján marad a gyertyafény, de van egy hangulata... ;)

Nyárikonyha írta...

válaszoltam a körkérdésre, most én eztet gurítsam tovább?

macs írta...

Igen!! :)

Névtelen írta...

Tájékozódtam Plus-ügyben: a tej és a vaj tényleg magyar, a tejszín német. Vettem Marshmallowt is, nyersen is finom, de majd jön a gyertyagyújtás is. :-)

macs írta...

És kóstoltad is a tejet? Szerintem nagyon finom, még az 1.5% is. Ha pedig egyszer megkóstolod sütve is a marshmallow-t, többet szerintem nem is eszed majd nyersen! ;-)