2007-02-28

Válasz Kicsi Vú "kördéseire"

Köszönöm Kicsivúnak a szót, válaszaim pedig "kördésére" az alábbiak:

Hány szakácskönyved van?
Kb. 10, ami gasztro-szemmel nézve biztos nem sok, de ha a kérdés úgy szólna, hogy hány recepted van összesen, akkor a válaszom az lenne, hogy Dunát lehetne rekeszteni a "főzős újságokkal", magazinokból kivágott receptekkel és a netről letöltött, Word dokumentumba rendezett, majd kinyomtatott és lespirálozott receptgyűjtésekkel... :)

Melyik a 3 legkedvesebb?
A leges legkedvesebbek Stahl: Gyorsan valami finomat!, Hargitai György: A legjobb saláták, Hargitai György: A legjobb muffinok 1. rész.

Melyikek várnak beszerzésre?
Hűűűű, sok ilyen van, példálózó jelleggel... Marie Claire-Donna Hay: Ízvarázs, Szakácsok könyve, Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek, Nigella Lawson: How to Eat, How to be a Domestic Goddess (nemsokára megjelennek... :) ), Nélkülözhetetlen tésztakönyv, Hargitai György: A legjobb muffinok 2., Korpádi Péter-Patyi Árpád párostól is láttam pár újdonságot... :)

Milyen konyhai kütyük után vágyakozol?
Ananászhámozó alkalmatosság, amivel megkönnyíthető az a metódus, mely alatt az ananász megszabadul kemény héjától.

Kedvenc fűszereid?
Bazsalikom, metélőhagyma, szerecsendió, chili, fahéj.

Mit rendelsz leggyakrabban étteremben?
Rántott sajtot (legszívesebben trappistát) rendelek a leggyakrabban, azon prózai oknál fogva, hogy otthon még sosem mertem nekiveselkedni az elkészítésének... Volt olyan szélsőséges eset, hogy cirka egy álló hónapon keresztül csak és kizárólag rántott sajtot ebédeltem (amikor még kijártunk enni)... :)

Átadnám a stafétabotot Lila Fügének, Chili & Vaníliának valamint Norynak!
Update 1: Ó igen, ami kimaradt és a többiek nyomán eszembe jutott... Szeretnék én is fondüt, meg gofri sütőt (bár a kalóriaveszély miatt nem szorgalmazom ez utóbbit).
Update 2: Ez a frissítés főleg azoknak szól, akik innen lesnék ki számomra a következő meglepit ;) Megvettem Donna Hay (Marie Claire) Ízvarázs című kötetét... Iiiiiiiiisteni receptekkel van tele! Ha sűrűn forgatják ezt az oldalt és meg is lepnek pár vágyott dologgal, akkor biz' Isten sütök nekik belőle! :D

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Az anyósomtól tanultam hogyan kell rántott sajtot készíteni. Szeleteled a sajtot, utána megtöltesz egy edényt langyos vízzel, beleteszed a sajtot ázni egy rövid időre. Utána panírozhatod is!

macs írta...

Jé, ezt a trükköt még nem is hallottam, de ki fogom próbálni, mert nagyon szeretem a rántott sajtot! Köszönöm szépen!! :)