2007-02-28

Lecsós csirkefalatok

Egy ideje kedvenc kollegáimmal sk főzünk munkaebédet. Kényszerítő körülmény volt, hogy az irodához közel nincsen olyan étkezde, ahol jó is lenne az étek, változatos is és még meg is fizethető minden nap. Így született az ötlet, hogy négyünk között megosztjuk egy hétre az ebédfőzés terhét. Minden hét végén összállítjuk a következő heti menüt. Persze ez nem kőbe vésett, lehet rajta változtatni. A lányok fogyókúrába kezdtek, így az eredetileg mára tervezett ebédet el kellett napolnom, helyette jött ennek a gyors, ám annál finomabb szárnyas ételnek az ötlete.

LECSÓS CSIRKEFALATOK

Hozzávalók:
2 egész csirkemell-filé
1 nagy fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma apróra vágva
5-6 zöldpaprika (én egy erőset is belecsempésztem)
3 közepes paradicsom
1 doboz (200 gr) paradicsompüré
1 doboz hámozott konzerv paradicsom
3 ek. olívaolaj
só, bors, szárított metélőhagyma, egy kiskanál cukor, sült csirke fűszersó

Elkészítés: A csirkemelleket megmosom, kis kockákra vágom, sült csirke fűszerkeverékkel befűszerezem. A hagymát kis olívaolajon megdinsztelem, utolsó mozzanatként hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, majd a húsdarabkákat. Fehéredésig sütögetem a husikat, majd belezuttyantom a felkarikázott paprikát és az apróra kockázott paradicsomot. Amikor már egy kicsit összezuhantak a zöldségek, jöhet rá a kétféle paradicsomkonzerv. (Piacolás híján nem jutottam elegendő igazi paradicsomhoz, már amennyire ez télidőben 'igazi' lehet, így kényszerültem a konzerv egész paradicsomra. Egyébként a Mutti termékei kifejezetten jók...) Ezután következik a fűszerezés: só, bors, pici cukor a paradicsom "vad ízének elvétele" végett és a metélőhagyma kis színesítésül. Hagyom addig rotyogni közepes lángon, míg a zöldségek annyira megfőnek, hogy még éppen egy picit roppannak.
Leveskockával főzött rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: