Alapvetően a feladat nehéz, mert nagyon sok mindennel lehet tölteni egy ilyen finom kis kelyhet. Kerülhet bele gyümölcs és krém, csak krém; lehet gyömölcsös vagy éppen csupacsokis, attól függően éppen mire vágyunk és milyen hatást szeretnénk elérni. Én most citromos ízre vágytam, így ebben a körben kezdtem keresgélni, így akadt a kezembe Stahl Judit "szicíliai fehércsokis citromhab" receptje. Ha pedig pohárkrémként működik valami, akkor csokikehelybe sem lesz rossz - gondoltam - és a gondolat bejött. A receptben megadott mennyiséget feleztem, így pont 6 kehelyre való krémet kaptam.
Hozzávalók 6 darabhoz:
10 dkg fehércsokoládé
1.5 ek. citromlé
1 citrom reszelt héja
2.5 ek. tejföl/joghurt
6 csokikehely
Elkészítés: A csokit kockákra törjük és
A krémet a kis csokikapszlikba kanalazzuk, elegyengetjük, pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt csokivirággal díszítjük.
A fenti kuktálkodás eredménye egy kellemesen intenzív édesség. Ha finomítani szeretnénk rajta, tördeljünk apróra babapiskótát és tegyünk a kehelybe két réteg krém közé egy réteg babapiskótát. Így egy kicsit veszít a krémességből, nem annyira intenzív, a piskóta finomít rajta.
(Köszönet Melange-nak a termékért! További receptek jönnek még egyéb - a boltban fellelhető - alapanyagokból. A krém receptje Stahl Judit munkásságában szicíliai fehércsokoládés citromhab néven fut.)
2 megjegyzés:
NAgyon jól néz ki! Ilyen kelyhet meg díszítőelemeket én a Metróban is láttam bődületes áron, de házilag is lehet csinálni: olvasztott csokival kell kikenni egy tetszőleges bilit (előtte fóliát bele) vagy mignonpapírt több rétegben. Nem lesz tükörsima, de tök dekoratív!
Upszi! ez több, mint szép! Ki kéne adnunk egy könyvet. Elemeznénk a lélek dolgait és te meg minden napra ajánlanál egy finomságot:) Mellesleg nagyon szép képeket csinálsz ezekről a műremekekről.:)
Megjegyzés küldése