2008-12-07

Brokkoli krémleves

Sajnos a XXI. VKF-ről lemaradtam... Viszont örömmel látom, hogy BeckZsu megvalósította az én tervemet is, ugyanis én is orosz hússalátát posztoltam volna Rejtő Jenő nyomdokán.

Az alább közölt leves ma készült, hűvösbe hajló időkben (is) melengető étek. Nem egy bonyolult dolog, de ooooolyan finom!




Hozzávalók:

1 csomag fagyasztott brokkoli (nálam Bonduell)

1 kis dobozos főzőtejszín

só, bors


Elkészítés:

1. A brokkolit kevés olajon párolni kezdjük, amikor már félig puha annyi vizet adunk hozzá, amennyi teljesen ellepi. Sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt tovább főzzük, míg meg nem puhul.


2. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük (főzőlevével együtt). A tejszínt egy kis tálkában pár evőkanál forró lével elkeverjük, és a leveshez adjuk, jól elkeverjük. (Ha a brokkoli pürésítése utáni végeredmény túl híg lenne, a tejszínhez egy evőkanál kukoricakeményítőt vagy lisztet adunk és a főzőlé hozzáadása előtt csomómentesre elkeverjük.)


3. Egyet rottyantunk rajta (csak addig, hogy forrjon egyet) és kész is.


Sült bacon szalonna falatkákkal, vagy pirított sajtos kenyérkockával nagyon finom.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tetszik ez a vidám dizájn!!!

macs írta...

Köszi Vú! :) Eddig ahányféle böngészővel nyitottam meg az oldalt, annyiféleképpen néz ki (tördeli a felső részt ezerrel), remélem egyszer megállapodik. :)