Hozzávalók:
50 dkg marhahús,
50 dkg sertéshús,
50 dkg pulyka felsőcomb,
30 dkg füstölt nyers kolozsvári szalonna,
1 csomag magozott aszalt szilva,
5 dkg szárított erdei gomba (lehetőleg vargánya),
1,5 kg savanyú káposzta
2 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, őrölt bors,
2-3 babérlevél,
10-12 szem szegfűbors,
1 mokkáskanál őrölt kömény,
2 dl vörös bor
Elkészítés:
1. A húsokat kockára vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A gombát beáztatjuk.
2. A szalonnát hüvelykujjnyi vastagra felvágjuk, kipirítjuk, kiszedjük. A zsírján az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a marhahúst, és a fűszereket, a vörös bort, és fedő alatt pároljuk kb. 30 percig.
3. Akkor beletesszük a szalonnát, a sertéshúst, és további 20 percig pároljuk. Most következik a pulykahús, a gomba és az aszalt szilva. További 15 perc múlva a kiöblített savanyúkáposztával befedjük, a gomba áztatólevéből öntünk hozzá.
4. Addig kell főzni ( kb. 2 óra) amíg minden hús puha lesz, a káposzta is jó puhára főtt, és megbarnult.
Tejföllel és rozskenyérrel tálaljuk.
(A recept Tyúkanyó konyhájából való.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése