Az alább közölt leves ma készült, hűvösbe hajló időkben (is) melengető étek. Nem egy bonyolult dolog, de ooooolyan finom!
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott brokkoli (nálam Bonduell)
1 kis dobozos főzőtejszín
só, bors
Elkészítés:
1. A brokkolit kevés olajon párolni kezdjük, amikor már félig puha annyi vizet adunk hozzá, amennyi teljesen ellepi. Sózzuk-borsozzuk, és fedő alatt tovább főzzük, míg meg nem puhul.
2. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük (főzőlevével együtt). A tejszínt egy kis tálkában pár evőkanál forró lével elkeverjük, és a leveshez adjuk, jól elkeverjük. (Ha a brokkoli pürésítése utáni végeredmény túl híg lenne, a tejszínhez egy evőkanál kukoricakeményítőt vagy lisztet adunk és a főzőlé hozzáadása előtt csomómentesre elkeverjük.)
3. Egyet rottyantunk rajta (csak addig, hogy forrjon egyet) és kész is.
Sült bacon szalonna falatkákkal, vagy pirított sajtos kenyérkockával nagyon finom.
2 megjegyzés:
Tetszik ez a vidám dizájn!!!
Köszi Vú! :) Eddig ahányféle böngészővel nyitottam meg az oldalt, annyiféleképpen néz ki (tördeli a felső részt ezerrel), remélem egyszer megállapodik. :)
Megjegyzés küldése