2008-08-17

Kencefice II. - Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánkrémet. Jól behűtve, roppanós pirítósra kenve mennyei étek. Persze a padlizsánkrém is megosztja a séfeket, ahány ház, annyi szokás: rengeteg elkészítési módozat ismeretes. Van aki rak bele parpürét, van aki nem. Nekem így a legfinomabb.





Hozzávalók:

3 nagyobb padlizsán
3 gerezd fokhagyma
kb. 2 dl paradicsompüré
só, bors
olívaolaj


Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, és egy tepsibe letesszük. Kb. fél liter vizet öntünk mellé, amit pótolunk, ha sültében elpárologna. 200°C-on, kb. 1-1.5 óra alatt sül meg.
Közben egy nagy fej hagymát és 3 gerezd áttört fokhagymát kvés olívaolajon, kevés sóval megpárolunk.
A megsült padlizsánokat ketté vágjuk, belsejét kikaparjuk (én a magházat kiszedem). A padlizsán húsát sóval, borssal, a hagymákkal és a paradicsompürével kissé összeturmixoljuk.
Jól behűtve az igazi.
(Nővérem receptje.)

Nincsenek megjegyzések: