Hozzávalók:
5 dkg étcsokoládé vagy készen kapható étcsokoládé pasztilla
10 dkg finomliszt
1/2 kk. szódabikarbóna
5 dkg barna cukor
5 dkg (kb. 1.5 ek.) mogyoróvaj (minél magasabb mogyorótartalmú, pl. Felix, de Nutella is jó)
1 tojássárgája
5 dkg puha vaj
Elkészítés:
1. Egy nagy, lapos tepsit sütőpapírral kibélelünk és a sütőt 160°C-ra előmelegítjük.
2. A tejcsokit apró darabokra vágjuk.
3. A lisztet, a szódabikarbónával és a cukorral egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a mogyoróvajat és a tojássárgáját, majd a vajat és rugalmastésztává gyúrjuk. (Nem kell megijedni, kicsit nehezen áll össze.)
4. Amikor már helyes gombóccá gyúrtuk a hozzávalókat, hozzáadjuk a csokidarabkákat és belegyúrjuk.
5. Kb. diónyi nagyságú gombócokat tépkedünk a masszából, kissé ellapítjuk és a tepsibe ültetjük. Kb. 10-15 perc kell nekik a sütőben,középső rácsmagasságon. Vigyázat, könnyen túlsül és akkor kesernyés lesz. Kb. 10 perc alatt megsül, nem érdemes tovább bent tartani, amikor kivesszük, még puha, de hűlés közben szépen szilárdul.
(Stahl Judit receptje a Gyors édességek c.könyvből, 30. oldal.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése