2007-05-18

Karalábéfőzelék

Itt a karalábészezon! Igaz már jó ideje, de csak most lendültem bele (így a végére...). No meg a spárga-szezon. Meg az eper. Szóval egy csomó finomság! Irány a piac!! :)

Hozzávalók:

2 nagyobb zsenge karalábé
3 dl főzőtejszín
2 ek. tejföl
1 ek. liszt
só, bors, petrezselyem

A karalábékat meghámozzuk, fás részét levágjuk (ha van neki), kis kockákra felvágjuk. Annyi sós vízben, hogy pont ellepje, feltesszük főni és fedő alatt puhára főzzük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel csomómentesre elkeverjük és a főzeléket vele behabarjuk (a zöldbabfőzeléknél már ismertetett "hozzámelegítős" módszerrel). Egyet rottyantunk rajta, ha kell utánaízesítjük és a petrezselymet hozzáadjuk.
(Fotó is lesz, csak kicsit később!)

Nincsenek megjegyzések: