2011-10-31

Banános zabkása

A neve szörnyen hangzik - szerintem. Amikor férjem meghallotta mi lesz ma a reggeli, kicsit elkomorult az arca, szerintem a "Szalonnás tojást eszünk ma reggel, Drágám!" felkiáltásnak jobban örült volna. :) Viszont a végén viszonylag elégedetten kebelezte be, sőt, kifejezetten finomnak konstatálta, és nem mellesleg az ő gyomrának és az enyémnek is jót tett. Ráadásul olyan jóllaktunk tőle, mint a duda. :)

Az eredeti recept szerint még fahéjat kellett volna tenni bele, de azt a férjem ki nem állhatja, így elhagytam. Kellett volna még egy kevés mák is bele, de az nekem nem tetszett, így kihagytam.


Hozzávalók:

200 gr zabpehely
750 ml tej
csipet só
2 banán
3 ek. méz (vagy juharszirup)
opcionális: pirított mandula, vagy kókuszreszelék


Elkészítés:

1. Egy lábosban a tejet, a sót és a zabpelyhet feltesszük főni. Amikor már bugyborog, kicsit lejjebb vesszük a lángot és folyamatos kevergetés mellett összesen kb. 5 percig főzzük, de közben hozzá fogjuk adni az ízesítést.

2. A banánokat vékonyan felkarikázzuk. A zabpehely 3. főzési perce táján hozzáadjuk a karikára szelt banánokat és a mézet (plusz a fahéjat és mákot, akinek indíttatása van rá). További 2 percig főzzük(így jön ki összesen az 5 perc).

(Eredeti recept Jamie Oliver Tanulj meg főzni 24 óra alatt c. könyvéből való.)

Nincsenek megjegyzések: