2011-10-31

Banános palacsinta

Már régóta kívántam palacsintát reggelire, no nem a hazai fajtát - azt inkább ebédre. :) Férjem is rábólintott, így szombat reggel ezt lakomáztuk.

Korábban már készítettem eszerint a recept szerint az amerikai palacsinta tésztáját - igaz akkor egy kis reszelt étcsokival megbolondítottam. Most inkább maradtam az eredeti verziónál. Kiadós reggeli és nagyon finom.



Hozzávalók (kb. 15 kisebb koronghoz):

3 nagyobb tojás
115 gramm finomliszt
fél zacskó sütőpor
fél zacskó vaníliás cukor
140 ml tej
gondolatnyi só

2 banán hosszában félbevágva
1 ek. méz
1 ek. vaj

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval.

2. A sárgáját a kis cukorral, majd a tej és a liszt váltogatásával robotgéppel könnyű, egynemű masszává keverjük. A kemény habot óvatosan beleforgatjuk.

3. A teflon serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk (nem muszáj olajjal kikenni, nem ragad le anélkül sem a massza), a masszából egy evőkanálnyi adagokat pöttyentünk a közepébe és kicsi elteregetjük. A cél, hogy formás kis korongokat kapjunk és se túl vastag, se túl vékony ne legyen. Gyorsan sül, így nem kell sokáig várni. Faspatulával óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, tányérra csúsztatjuk.

4. Közben a felolvasztott vaj és méz elegyén a banánokat pár perc alatt megsütjük.

5. A kész palacsinták tetejére halmozzuk. Juharsziruppal bőségesen meglocsoljuk. Azon melegében megesszük.

/Jamie Oliver receptje, a fenti forrásmegjelölés szerinti oldalról./

Nincsenek megjegyzések: