2009-05-17

Kínai kel saláta

Fele kefír-fele tejfölből készült ez a finom köret. Van benne egy kis újhagyma és mozzarella is. Nagyon üdítő és talán nem is annyira hízlaló. Sőt, ha behűtött alapanyagokból készítjük, még nem is muszáj fogyasztás előtt behűteni.



Hozzávalók:
1 közepes kínai kel
5 szál újhagyma
1 mozarella (Szarvasiból a nagyobb, nem a minimozarella)
2,5 dl kefír
2 db kispoharas tejföl
2 ek majonéz
1 kk. kristálycukor
só, bors
Elkészítés:
1. A kínai kel külső leveleit eldobjuk, egyébként leveleire szedjük, torzsáját kivágjuk és felcsíkozzuk.
2. A mozarellát apró kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
3. A többi hozzávalót jól összekeverjük ésa kellel, mozarellával, újhagymával összevegyítjük.

Nincsenek megjegyzések: