2008-09-06

Tejszínes-póréhagymás-sajtos pulykamell

Ez is a tipikusan gyorsan, nagyon finomat kategóriájú étel. A legkomolyabb munka a sajt lereszelése, a többit a sütő elvégzi helyettünk. :)



Hozzávalók:

75 dkg pulykamellfilé
4 szál póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
3 dl tejszín
30 dkg füstöltsajt
só, bors
a tepsi kikenéséhez kb. 5 dkg vaj


Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra és egy tepsit/jénait kivajazunk.
2. A pulykamellet kb. 6 db, 1.5 cm ékony szeletre szeleteljük és klopfoljuk.
3. Sózzuk, borsozzuk, a tepsibe rendezzük (lehetőleg átlapolás nélkül).
4. A pórét megfosztjuk a külső burkától vagy csak megmossuk, levágjuk a szálkás végeit és a szárát, a többit pedig 0.5 cm vékonyra karikázzuk.
5. A húst megszórjuk a hagymával, majd rálocsoljuk a tejszínt és a bort, végül a reszelt füstölt sajttal megszórjuk.
6. Én kb. 20 percig alufólia alatt sütöttem, majd fedetlenül kb. 10 perc alatt kicsit rápirítottam.
(Forrás: Stahl Judit Gyors szárnyas ételek c. könyve)

Nincsenek megjegyzések: