2008-09-03

Tejbegríz

Tejbegrízt készíteni igazán nem ördöngősség, de ahhoz, hogy az ember igazán jót készítsen, ahhoz ki kell tapasztalnia az arányokat. Hogy ne legyen se túl híg, se túl kemény, csomós meg aztán végképp' ne. Álljon itt a recept, ami számunkra a tökéletes állagot adja, azaz "nem túl folyós, nem csomós, leginkább pudingszerű". Tejbegríz, ahogy mi szeretjük. ;)Hozzávalók 1 adaghoz:

3 dl tej
5 teáskanál búzadara
3-5 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:
A tejet alacsony lángon melegíteni kezdjük. Mikor meleg kanalanként, rögtön elkeverve hozzáadjuk a darát, így nem lesz csomós. Alacsony lángon, kavargatva addig főzzük, míg láthatóan sűrűsödik. "Cimetes cukorral" (azaz fahéjas porcukorral) vagy kakaóporral esszük, vagy bármivel, ami jólesik.
P.s.: Minden bizonnyal ez sem az a kifejezett "blogba való étek", mert semmi különleges nincsen benne, de muszáj posztolnom róla, mert egy számomra nagyon fontos ember nagyon szereti és ettől máris kiváló blogtéma. ;) Arról nem is szólva, hogy lehet, hogy valakinek jól jön az ideális arány (feltéve, hogy az ízlésünk e téren hasonló.)

Nincsenek megjegyzések: