Hozzávalók:
70 dkg darálthús (nálam most pulykacomb)
2 doboz darabolt paradicsomkonzerv (Mutti)
3 gerezd apróra zúzott fokhagyma
50 dkg orecchiette tészta vagy penne, rövid penne
10 dkg parmezán
2 nagy mozzarella
1 nagyobb (kb. 70 dkg) padlizsán
só, bors
nagy marék apróra vágott friss bazsalikom
olívaolaj
Elkészítés:
1. A darálthúst olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú lángon 1 órán át főzzük. Néha megkavarjuk, szépen be fog sűrűsödni és a színe is mélyül.
2. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, majd csíkokra vágjuk és besózva állni hagyjuk. Kb. 10 perc elteltével, olívaolajon kisütjük.
3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. A leszűrt, kifőtt tésztát a kész paradicsomszósszal és a kisült padlizsánnal összekeverjük, és egy hőálló tálba a reszelt parmezánnal két-három rétegben lerétegezzük. A tetejére karikákra vágott mozzarellát teszünk.
4. 200°C-on előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt összesütjük. Akkor van kész, ha a sajt egy kicsit megpirul a tetején.
(Forrás: Vrábel Krisztina Dolce Vita Magyarországon c. könyve.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése