2010-04-20

Pasta al forno -padlizsános húsos tészta

Újabban minden nap házi kosztot viszünk munkaebédnek, egészségesebb, olcsóbb, finomabb, egyszóval: jobb. Ezt a receptet Dolce Vita szakácskönyvében találtam és mivel minden hozzávaló megvolt hozzá a hűtőben nekiláttam. Húsból az eredeti recept 50 dkg darált marhahúst említ, nekem ez azért lett 70 dkg és pulyka, mert ez volt otthon.

Finom és laktató étel lett belőle, legközelebb is az asztalunkra kerül. Amúgy is rajongok az olasz konyháért.



Hozzávalók:


70 dkg darálthús (nálam most pulykacomb)

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv (Mutti)

3 gerezd apróra zúzott fokhagyma

50 dkg orecchiette tészta vagy penne, rövid penne

10 dkg parmezán

2 nagy mozzarella

1 nagyobb (kb. 70 dkg) padlizsán

só, bors

nagy marék apróra vágott friss bazsalikom

olívaolaj


Elkészítés:


1. A darálthúst olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd fedő alatt, lassú lángon 1 órán át főzzük. Néha megkavarjuk, szépen be fog sűrűsödni és a színe is mélyül.


2. A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, majd csíkokra vágjuk és besózva állni hagyjuk. Kb. 10 perc elteltével, olívaolajon kisütjük.


3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. A leszűrt, kifőtt tésztát a kész paradicsomszósszal és a kisült padlizsánnal összekeverjük, és egy hőálló tálba a reszelt parmezánnal két-három rétegben lerétegezzük. A tetejére karikákra vágott mozzarellát teszünk.


4. 200°C-on előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt összesütjük. Akkor van kész, ha a sajt egy kicsit megpirul a tetején.


(Forrás: Vrábel Krisztina Dolce Vita Magyarországon c. könyve.)

Nincsenek megjegyzések: