2008-10-22

Mandulás körtetorta

Kaptunk a nővéreméktől egy nagy zacskónyi körtét. Mivel ennyit elfogyasztani csak úgy magában sok lett volna, Ízbolygó körtés sütijére esett a választás.

Hozzávalók:
10 dkg cukor (+ egy cs. vaníliás cukor)
15 dkg puha vaj
3 tojás
20 dkg túró
20 dkg őrölt mandula
10 dkg finom liszt
1 zacskó sütőpor
egy kis Amaretto likőr (elhagyható)
fél dl citromlé (én reszelt héjából is tettem bele)
3 közepes körte
10 dkg egész mandula (héjas)
4 ek. mandula (szeletelt)
3 ek. házi baracklekvár

1. Egy csatos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
2. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk, az áttört túrót is elkeverjük benne.
3. A lisztet, őrölt mandulát, sütőport a masszához keverjük.
4. Hozzáöntjük a likőrt és a citromlevet.
5. A tésztát a formába simítjuk és a kimagozott, vékonyra szeletelt körtékkel kirakjuk.
6. Az egész mandulákat kissé bele is nyomkodjuk, majd megszórjuk a szeletelt mandulával.
7. 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
8. Ha kihűlt, a lekvárral megkenjük.

(Kép kicsit később.)

Nincsenek megjegyzések: