Lebbencsleves még ilyen jól sosem esett. :)
Egyébként Anyukám is hasonló szinteken bír életet menteni. Hiába, ez egy ilyen család...
A leves az alábbi recept szerint reprodukálható, bár attól lesz igazán életmentő, ha szívvel-lélekkel és nagy szeretettel készül.
Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
1/2 paprika
1 db paradicsom
zeller zöldje
pirospaprika
só
Elkészítés:
1. A szalonnát kockákra vágva zsírjára sütjük, majd félretesszük. (Én nem szeretem a benne főtt szalonnát, nekem olyan "rugós" lesz így, ezért a pörc másként folytatja pályafutását.)
2. A szalonna zsírján a nagyobb darabokra összetört lebbencstésztát (vagy készen vásárolt kockatésztát) és a hagymát a zsíron megpirítunk.
3. Ha kész, a tűzről lehúzva (hogy nehogy megkeseredjen) pirospaprikával megszórjuk.
4. Meleg vízzel felengedjük és kockára vagy karikára vágott burgonyával, nagyobb kockára vágott paradicsommal és paprikával, a zellert is mellé dobva, együtt lassú tűzön puhára főzzük.
2 megjegyzés:
Szia!
Játékra hívlak, a részleteket itt megtalálod:
www.kmkonyhaja.blogspot.com
üdv
Sylvia
Szia Kismacs! Dobtam neked egy labdát a blogomon!
Megjegyzés küldése