2011-03-13

Feketeszedres sajttorta

Családi ebédre készült és nagy sikert aratott az alábbi keksz alapú, könnyű torta. A telefonomhoz letöltött alkalmazásban leltem rá, Rachel Allen receptje. Nem is ragozom tovább, beszéljen az alábbi recept. :)




Hozzávalók:

175 gr keksz (én Győri Zabfalatokat használtam, 13 darab kekszet)
75 gr olvasztott vaj (nem margarin)
450 gr Philadelphia krémsajt
150 gr kristálycukor
1 kk. vaníliakivonat
4 tojás enyhén felverve
200 gr mirelit szeder (eredeti receptben áfonya van)

Elkészítés:

1. Kekszet összedaráljuk és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és belenyomogatjuk egyenletesen a kekszmorzsát. A kiengedett, lecsepegtetett gyümölcsöt rászórjuk és a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. A krémsajtot, a tojásokat, a vaníliát, a cukrot habosra keverjük és a kekszes gyümölcsre szórjuk. A krém elég folyós, így ha az öntéstől elúsznának a gyümölcsök, egyengessük kicsit vissza, hogy arányos legyen az eloszlása.

3. Sütőbe tesszük és kb. 40 percig sütjük. Akkor van készen, ha enyhén megrázva, éppen hogy csak remeg. Kb. 10 percig a formában hagyjuk hűlni. Éles késsel elválasztjuk a karimától, és tálra tesszük.





Szobahőmérsékletűen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések: