2010-11-14

Pelustorta

Gyerekkori barátnőmnek megszületett a kisfia, és ma volt szerencsénk személyesen is bemutatkozni az ifjú úrnak, aki rém cuki. :) Ez alkalomból "sütöttük" ezt a pelustortát, persze játékokat is vittünk neki, de úgy gondoltuk, kisbabás háznál a pelenka mindig jól jön. Cserébe sokkal gusztább így odaadni, mintha az eredeti csomagolásban nyújtottuk volna át a pelenkákat.



Hozzávalók egy kétszintes tortához:

kb. 60-70 db megfelelő méretű pelenka
1 üres papírtörlő guriga
kb. 3 m masni
temérdek befőttesgumi
kartonpapír



Elkészítés:

1. A papírtörlő gurigát béleljük ki 2 db összehengergetett pelussal. Ez lesz majd a tortánk váza, ami majd összetartja a két szintet.

2. A pelusokat csavarjuk fel vízszintes irányban, jó szorosan és hármat-hármat befőttesgumival fogjunk össze úgy, hogy egy enyhe félkört alkossanak.

3. Rendezgessük kerek formákká a pelenkákat, majd szintenként szorosan rögzítsük masnival. Ha kész vannak az egyes szintek, a közepén dugjuk át a gurigát.

4. A kartonpapírból vágjunk neki tortapapírt. Tetejére biggyesszünk masnit, de tehetünk kisebb plüssfigurát is a tetejére, tortadísznek.

3 megjegyzés:

Judit írta...

:-))) Nagyon jóó!! :-)

Citromhab írta...

De szuper ötlet, hamarosan én is megyek babalátogatóba, ezt mindenképp megvalósítom:-)).

macs írta...

Ugye, ugye? :)) Kb. fél óra alatt megvolt, igaz ketten csináltuk férjemmel. De kell is a négy kéz, mert a masni szorosra húzásánál,hogy jól összetartsa a tortát, az egyik fogja a pelusokat, a másik meg húzza a masnit.