Nos, ez itt egy borzalmasan randa kép. De mentségemül szolgáljon, hogy a kukoricakrémleves nem az a kifejezetten fotogén fajta étek... Gondolkoztam, hogy egyáltalán feltegyem-e, de hát kép nélkül nem poszt a poszt, még ha nem is áll a fotós a helyzet magaslatán. Tervbe vettem, hogyha lesz majd időm, én is kifejlesztem a kis házi fotóstúdiómat. Pillanatnyilag van, hogy úgy fotózok, hogy állok az ablak előtt, egyik kezemben a masina, másik kezemben a fotómodell... :D Úgy Kismacs módra...
Ráadásul szerkesztés közben vagy háromszor kitöröltem a képet, merő bénaságból, lehet, hogy ez volt a deus ex machina...
Kicsivú oldalán találkoztam Piszke receptjével, annyit módosítottam, hogy a bacont füstölt sajtra cseréltem és tettem bele egy kicsi szerecsendiót. Igazán feldobta (bár sokak biztos inkább szalonnával dobták volna fel...;) ). Ja és nem szűrtem át (Piszkéhez hasonlóan), mert a darabosság ilyen téren bejön!
Hozzávalók:
2 dkg vaj
2 doboz konzerv kukorica
2 kis gerezd fokhagyma
só
kevés őrölt szerecsendió
4 dl főzőtejszín
darabka füstöltsajt a tetejére
A vajon kissé megpároljuk a leszűrt kukoricát, hozzáadjuk a fokhagymát, sót majd kevés vízzel felöntjük. Mikor már puha, levesszük a tűzről, felöntjük a tejszín felével, botmixerrel pépesítjük. Hozzáadjuk a többi tejszínt is, a szerecsendiót, és picit összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk reszelt füstöltsajttal.
1 megjegyzés:
Mmm, most, hogy újra aktívkodsz, ugye szeretnél jól elgondolkodni a világ folyásán? :)
http://href.hu/x/4yfq
Megjegyzés küldése