Posztolok most egy alapkrém receptet, gondolom így Húsvét táján jól hasznosítható. Bent az irodában nagyon szeretjük a Szamos Marcipán párizsi krémmel készült szeletkéit, tortáit, így kolleganőm felkutatott egy csokikrém receptet, ami hasonlít erre a finomságra, így már otthon is el tudjuk készíteni. Azóta ezzel a krémmel szokott rendszeresen tortákat gyártani és néha hoz is belőle... ;)
Hozzávalók:
150 gramm jó minőségű étcsoki
250 gramm vaj
2 ek. cukrozatlan kakaópor
2 ek. kristálycukor
kis doboz főzőtejszín (nálam a Parmalat család legkisebbje)
ízlés szerint rum
Elkészítés:
Az étcsoki vízgőz fölött egy fém keverőtálban megolvasztom, majd beleteszem a puha vajat. Amikor elolvadt, csomómentesre elkeverem vele a kakaóport, majd a cukrot, rumot és végül a főzőtejszínt. Habverővel folyamatosan verem, amíg kicsit fel nem habosodik. Kész is. Tölthető vele bármilyen piskóta, de kis saját sütésű vaníliás kekszeket is össze lehet vele ragasztgatni.
Csak egy kérdésem lenne, lévén csoki tortát készülök sütni holnap a fiamnak. Szóval tuti főzőtejszín kell ebbe a krémbe, nem pedig habtejszín???
VálaszTörlésKöszi a választ előre is!
Ja és ennek a krémnek a duplája kell a tortához?
Szerintem is habtejszín, mert én megcsináltam főzővel és folyós maradt. Megoldás: főzd fel csokipudinggal! Nem kell bele külön tej, csak keverd bele a elkészített csokis margarinos krémhez.
VálaszTörlésIgen a főzőtejszínnel híg lett!
VálaszTörlésCsokipudinggal mentettem meg! =)