Omlós tészta alapokon, vanília pudingos barackos töltelék, sült tojáshabbal megkoronázva.
Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 egész tojás
Töltelékhez:
1 cs. főzős vaníliás pudingpor
3 ek. kristálycukor
4 dl tej
6 db felezett őszibarack (konzervből)
Tetejére:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit a tojás kivételével elmorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva laza kis tésztává gyúrjuk. Folpack-ba csomagolva, 20 percre a hűtőbe tesszük. Majd kb. 28 cm átmérőjű, cakkos peremű piteformába nyújtjuk/tapicskoljuk. Az alját villával megszurkáljuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
2. A pudingport a cukorral és 1 dl tejjel jól elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a pudingos cukros tejet hozzáadva, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. Pár percet hűlni hagyjuk, majd az elősütött pitealapra simítjuk.
3. A felezett őszibarackokat centis szeletekre vágjuk és a pudingba nyomjuk.
4. A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és héját. A sütire simítjuk és 8-10 percig sütjük (180 °C-on). Ne süssük túl, mint ahogy én tettem, a fenti kép szerint. :)
/Forrás: Nők Lapja Konyhája 2011. március, Papp Emese receptje/